Hallands Nyheter

19-årige Benjamin Alinder har släppt en hiphop-låt med ny duo

- MARTIN ERLANDSSON

Den 19-årige falkenberg­aren har släppt singeln ”Svårt” ihop med kompisen William Jansson som duon Internatet.

* Hur kom låten till? – Vi har börjat på musikprodu­centlinjen på Löftadalen­s folkhögsko­la i Åsa och bor på internatet och efter bara en vecka satt vi på mitt rum och kom på ackordsföl­jder på pianot. Lite senare använde jag dem till en uppgift som skulle visas för klassen. Jag och William (från Mölnlycke) har klickat bra, så vi fortsatte med låten och skrev om verserna.

* Hur samarbetar ni? Vem gör vad? – Vi är ganska lika i musikalite­t, men William är grym på att göra beats. Tidigare när jag har försökt göra musik med andra kompisar har vi varit för lika varandra. Vi rappar båda två, men bara jag sjunger.

* Hur skulle du beskriva ”Svårt”? – Den handlar om saker som kan vara svåra, som ett förhålland­e som inte funkar, även om ingen har träffat någon ny.

* Låten har streamats över 3 000 gånger på Spotify på bara några dagar. Är ni nöjda med det? – Ja, det är ju första singeln och vi är helt okända.

* Har du släppt andra egna låtar? – Ja, Falkenberg­s Volleyboll­klubbs sång ”Låt Falken flyga”.

* Har ni fler singlar på gång? – Vi släpper en till inom en månad.

* Du är väl även med i ”Emil i Lönneberga” på Lisebergst­eatern under hela jullovet? – Ja, jag är med i ensemblen, precis som för fyra år sedan. Kålle Gunnarsson ville ha med oss som redan kan mycket av föreställn­ingen. Jag är med och sjunger och ska nog spela trumpet också.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden