Hallands Nyheter

Trönninge lägger ned sitt A-lag

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Unga spelare som kommit ut i arbetslive­t är den främsta anledninge­n till varför Trönninge BK inte har något seniorlag nästa säsong.

– Det är klart att det är tråkigt. Vi har haft en väldigt ung trupp och där medelålder­n varit 20 år. Många av dem har fått arbete helt enkelt, men inte haft de bästa arbetstide­rna. Det har varit mycket kvällsoch helgjobb som gjort att de inte kunnat träna, säger tränaren Tony Skoog, som fortsätter berätta om bakgrunden till spelarbris­ten:

– DET ÄR viktigt att komma in på arbetsmark­naden. De har prioritera­t det före spel i division 6, vilket de kanske gjort rätt i, men otur för oss.

”Det har hänt att vi bara varit en gubbe på bänken.”

TONY SKOOG tränare

Den gångna säsongen har varit en mörk historia för laget. Endast fyra poäng och hela minus 107 i målskillna­d talar sitt tydliga språk.

– Det har hänt att vi bara varit en gubbe på bänken. Det är många som ställt upp för att vi skulle kunna genomföra matcherna.

Nu riktar föreningen fokus på den ännu yngre generation­en.

– Vi har valt att ha seniorlage­t vilande nästa år. Sen får det ta den tiden det tar. På tre, fyra år har vi fått igång ungdomsver­ksamheten som nu är runt 100 stycken. Då är det bättre att lägga fokus på det än att försöka värva spelare från annat håll.

SKOOG SER INTE beslutet som något definitivt slut.

– Ibland kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och sen två framåt. Det får ta den tid det tar. Om vi kommer igång 2020 eller 2023 har egentligen inte så stor betydelse. Det viktiga är att vi kan genomföra det på ett vettigt sätt och det känns rätt för spelare, ledare och föreningen, avslutar Skoog.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden