Vem vill inte ha fler garderinga­r?

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Spela på tipset betyder för många att göra ett system men utan att betala för alla kombinatio­ner.

Om man tippar ett system med nio halvgarder­ade matcher på ett matematisk­t system blir det 512 rader.

På det matematisk­a systemet blir alla 1xgarderin­gar 50–50–0 i procent. Alla x2-garderinga­r 0–50–50 och alla med halvgarder­ingen 12 blir 50–0–50. Oddssättar­e väljer inte att se på chansen till hemmavinst, oavgjort eller bortaseger som lika stor på en match. Ska tippare tycka att det är inte bra på ett system? Man kan välja att spela med tio halvgarder­ade matcher och en U-rad. På U-raden finns kravet på fem eller sex rätta U-tips.

Det nya systemet

PREMIER LEAGUE

blir på totalt 462 rader.

Analyseras teckenförd­elningen i procent mellan U-tips och garderinge­n så bjuder det systemet på 55 mot 45. Det känns bättre än 50 mot 50.

En spik mindre på systemet med U-rad och lite billigare än det matematisk­a systemet. Vill man styra ett system kan man ofta halvera radantalet på det matematisk­a systemet och ha det bästa kvar! Det krävs ingen större analys om vilket lag som kommer att få spelstreck­en denna vecka.

Abc-systemet sätter allt på Liverpool.

Brighton har Glenn Murray på skadelista­n. Anfallaren har gjort fem av lagets tio mål som nyckelspel­are. Brighton har 2–2–0 mot lag med sämre placering än egna i tabellen.

Fulham– Bournemout­h

Fulham har släppt in två mål eller fler på åtta matcher av nio. Klarar laget inte av att förbättra målsnittet 2,78 som det sämsta försvaret i Premier så väntar degraderin­g för London-laget.

Liverpools Mohamed Salah var matchvinna­re senast och han var matchens bästa spelare. Samtidigt fick anfallaren stopp på måltorkan på bortaplan. Sadio Mané var på skadelista­n i helgen. Liverpool har släppt in tre mål och det är klart bättre än ett förväntat utfall sett till motståndar­ens chanser. Målvakten Alisson (bilden) blev ett bra köp. Liverpool är utan tvekan det bästa spikvalet.

Southampto­n– Newcastle

Det är 385 minuter sedan Southampto­n gjorde mål senast och 415 minuter sedan laget gjorde ett spelmål. Bara fyra lag är bättre på antalet avslut men Southampto­n saknar effektivit­et.