Hallands Nyheter

Inte mycket natur kvar i Skrea

-

FALKENBERG. För ett antal år sedan när jag vandrade omkring i Skrea, så mötte jag många andra som också promenerad­e omkring och plockade bär och svamp, eller bara rastade sina hundar. Ofta stannade man och växlade några ord. Alla uttryckte sin glädje över det fina området. Många sade också att de gärna ville bo i Skrea, ”för där är så fin natur”.

TYDLIGEN HAR MÅNGA kunnat förverklig­a sin önskan, för nu är där inte mycket natur kvar. Det enda som återstår är gravfältet med sina bosättning­ar på Öfvra Kull, samt det lilla som är kvar av Mannabergs mosse. Nu börjar man också nagga på betesmark för korna på Skreas sista lantbruk. Detta går inte att återställa.

Därför vill jag, med en dåres envishet upprepa, vad jag tidigare har framfört. Flytta ridhuset utanför tätbebyggt område! Det vore bra för både ryttare, hästar och allergiker! Då frigörs ett stort område för villabebyg­gelse, centralt beläget, nära natur, utan att förstöra odlingsmar­k och med utbyggd service och kommunikat­ion.

NOG VORE DET vällovligt att kunna lämna något värdefullt till kommande generation­er. Det talas ständigt om att vi ska satsa på inlandet. Låt då det lilla som återstår av kustlandsk­apet få vara kvar med vår ännu gällande allemansrä­tt.

Och nu när jag ändå är på gång; finns det inte någon liten paragraf, som säger att svarta hus inte passar in i vår kulturmilj­ö?

Eia Olofsson

 ?? Bild: GORM KALLESTAD/TT ?? NATUR. Förr mötte jag många som promenerad­e och plockade bär eller svamp.
Bild: GORM KALLESTAD/TT NATUR. Förr mötte jag många som promenerad­e och plockade bär eller svamp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden