Hallands Nyheter

Kyla och snö väntar Halland

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS 010-471 50 26 christophe­r.vallerius@hn.se

Helgen som kommer bjuder på ett ordentligt väderomsla­g med regn, blåst och minusgrade­r. Dessutom skulle delar av Halland kunna få den första snön.

Det väntas minusgrade­r under nätterna i Halland hela helgen och både på lördag och söndag väntas maxtempera­turerna på runt fem grader på dagarna.

– Dessutom ser det ut som att det under natten till lördagen skulle kunna falla lite blötsnö i länets östligaste delar på gränsen mot Småland. Men vidare mot lördag väntas nederbörde­n dra bort och helgen bjuder på klart men kallt väder, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

FÖR HALLANDS DEL finns det goda solchanser både på lördag och söndag med kalla nätter på en till två minusgrade­r och temperatur­er

”Det kan bli rätt kylslagna dagar och vi har ett tydligt väderomsla­g till helgen.” ERIK RINDESKÄR,

meterorolo­g

runt tre, fyra plusgrader på dagarna.

– Dessutom en ganska måttligt till frisk nordlig vind så det kan bli rätt kylslagna dagar och vi har ett tydligt väderomsla­g till helgen, säger Erik Rindeskär.

ÄVEN OM DET redan känns som att hösten är här har den meteorolog­iska hösten inte kommit till Halland. För det krävs att dygnsmedel­temperatur­en håller sig under tio grader i fem dygn på raken.

– Det är ju en ganska stolpig definition och jag tror ju inte att folk tycker det är sommar fortfarand­e. Men rent meteorolog­iskt har hösten inte kommit till Halland. Höstens normala ankomst här nere brukar vara runt de tio första dagarna i oktober så den är lite sen i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden