Hallands Nyheter

Ett hinder kvar för Stafsinge

Han missade förra kvalmatche­n hemma. Men nu är Emil Bengtsson redo, lagom till avgörandet. –Jag har kvalat åt båda håll och det här är ju klart bättre, säger kaptenen.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

När Stafsinge inledde kvalspelet, hemma mot Limhamn/bunkeflo, så saknades lagkaptene­n Emil Bengtsson. Han satt på varmare breddgrade­r och följde matchen via HN:S livesändni­ng.

– Farsan fyllde 70 och vi hade planerat resan sedan i mars. Jag hade kollat så att serien var slut men det är svårt att räkna med kval, säger Bengtsson.

MEN I RETUREN var han tillbaka och fick uppleva det sena avgörandet som tog Stafsinge till ett avgörande dubbelmöte med Kvarnby, där Hallands Nyheter också sänder lördagens hemmamöte.

– Det var fantastisk­t, man spelar inte många sådana matcher under sin karriär. Det var häftigt att vi klarade av det.

Med två omgångar kvar av division två hade Ullared den kvalplats som till slut blev Kvarnbys. Inget derby men kanske en bättre chans att ta steget upp?

– Utan att veta för mycket så tar jag hellre Kvarnby rent fotbollsmä­ssigt. Det hade nog varit tuffare att möta Ullared även om det hade varit kul med mycket publik och stort intresse. Men fotbollen hade nog inte blivit så bra, vi känner varandra väldigt bra, säger Bengtsson. Vad vet ni om Kvarnby?

– Inte jättemycke­t, vi fokuserar mest på vårt eget spel. Men Peter (Berta) har säkert pratat med Ullareds tränare och kollat av läget.

TILL SKILLNAD FRÅN första omgången möter man nu ett lag som kvalar för sin existens och som haft en tuff säsong.

– När man kvalar neråt har man allt att förlora och vi borde ha en mer positiv känsla med oss in. Det ska vi utnyttja till vår fördel, säger Emil Bengtsson som hoppas på mer publik än de dryga 100 som såg hemmamatch­en mot Limhamn/ Bunkeflo.

– Jag tycker att det var märkligt få, jag hade förväntat mig fler. Men vi hade ett fantastisk­t bortastöd i returen med 80-90 personer på plats.

I VECKAN HAR det blivit officiellt att dubbelmöte­t med Kvarnby blir det sista Peter Berta gör i klubben som tränare. Men enligt lagkapten Bengtsson påverkar det inte laget.

– Nej det tycker jag inte. Han är vår tränare säsongen ut och har inte agerat på något annorlunda sätt jämfört med innan under säsongen, avslutar kaptenen.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? VARIT MED LÄNGE. Emil Bengtsson har rutin från tidigare kvalspel med Stafsinge.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN VARIT MED LÄNGE. Emil Bengtsson har rutin från tidigare kvalspel med Stafsinge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden