Hallands Nyheter

”Har svårt att slita mig ifrån det”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Daniel Gunnarsson, 27, är tillbaka i Warberg IC. – Tanken är att hitta tillbaka till formen, träna med Wic och spela matcher med IBF. Sen får vi ta ett snack längre fram om hur det känns, säger han.

Den 20 juli blev Daniel Gunnarsson pappa när sonen Liam kom till världen.

– Anledninge­n till att jag slutade var att vi skulle få tillökning i familjen. Jag visste inte hur det skulle se ut tidsmässig­t, men känner nu att vi fått det att funka. Då vill jag fortfarand­e elitsatsa. Det var det som ledde till comeback, säger Daniel Gunnarsson.

Det var han själv som tog initiative­t.

– Jag kontaktade Warberg och sa att jag var intressera­d av att träna med dem när de behövde folk. Sen växte det mer och mer och jag kände att det var jäkligt roligt.

I FJOL SPELADE han 23 matcher, varav tre kval till SSL. Han stod för 13 poäng under säsongen. Det här är Daniel Gunnarsson­s andra comeback i karriären.

– Ja, men förra gången var det inte comeback på det sättet. Då var jag bara borta en månad. Jag har svårt att slita mig från det. Så länge allt funkar runt omkring så känner jag att jag inte vill sluta.

Kommer du spela back eller center?

– Jag vet inte. Det får bli en överraskni­ng. Jag är rätt flexibel och spelar där de vill att jag spelar.

Gunnarsson värmde upp i går i division 1 med IBF, men kommer inte vara med mot Craftstade­n Oskarshamn med Warberg IC i kväll. Det dröjer ett tag till innan det blir allsvenskt spel.

–När det vet vi inte, men han kommer så småningom vara aktuell för spel, säger Warbergs tränare Kent Göransson.

Hur kommer du använda honom?

– Det är inget som är bestämt överhuvudt­aget. Vi får se var det passar in i det totala lagbygget.

Wic har 2-0 i inbördes möten mot smålänning­arna. Senast blev det 7–6-vinst i sudden.

– Framför allt hänger det på oss själva vad vi gör. Att vi fortsätter göra bra saker offensivt. Då kommer våra mål komma, säger tränaren Kent Göransson.

–Sen finns det saker vi måste förbättra och det jobbar vi med. Det har sett bra ut på träningarn­a i veckan och även innan. Fortsätter vi utvecklas i den här takten blir vi jobbiga att möta, fortsätter Göransson.

SPORTHALLE­N I OSKARSHAMN brukar vara lurig, men Warberg har vant sig.

– Den har ju parkettgol­v och är lite annorlunda än hemma på våran matta. Vi vet om förutsättn­ingarna och vann förra gången där, och dessutom har vi vunnit två gånger mot Fagerhult. Statusen i truppen?

– Alla är tillgängli­ga, så det känns som vi gjort någonting rätt.

”Så länge allt funkar runt omkring så känner jag att jag inte vill sluta”

DANIEL GUNNARSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden