Hallands Nyheter

Us på vår match”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Tobias som hoppas på att publiken strömmar till och stöttar på Falcon alkoholfri arena på söndag.

Samtidigt spelade AFC Eskilstuna, som jagade fyra poäng bakom, mot Landskrona borta redan i går och fick bara 0-0. Men Tobias Englund är inte den som satt klistrad och tittade på den sändningen.

Han vill skärma av och förbereda sig för matchen man själva spelar.

– Vi ska ha fokus på vår match och prestation och kan inte lita på andra lag. Vad kan vi påverka? Det är inget att bry sig åt, vi kan bara göra det vi kan.

FFF:S vänsterbac­k Tobias Englund, som startat samtliga 26 matcher hittills i årets Superettan, är väl medveten om att han står på två gula kort. En varning till och han blir avstängd.

– Så är det, och det vet jag om. Man har haft med sig korten och det får man räkna med i slutet av säsongen. Man får försöka vara smart och inte ge sig in i dueller som ger domaren möjlighet att vifta med dem, säger han.

TOBIAS ÄR SOM bekant fostrad i IFK Värnamo, ett lag som febrilt kämpar för att undvika negativt kval. I förra omgången tog man en gigantisk viktig seger mot Gefle med 3–2. Just nu står man på 29 poäng, samma som Varbergs Bois, fast med sämre målskillna­d. Englund tycker sig se en förbättrin­g hos moderklubb­en från Småland.

– Värnamo har höjt sig markant sen sommaruppe­hållet. Det kommer bli tufft, men vi ska göra det vi kan för att komma vinnande ur striden. Är du bra på att tippa?

– Det får ni sköta. Jag ska göra allt vad jag kan på planen, säger Englund.

”Det kommer bli tufft, men vi ska göra det vi kan för att komma vinnande ur striden”

TOBIAS ENGLUND

I VÅRAS NÄR lagen möttes så vann FFF relativt lätt. Det blev 4-1 på Finnvedsva­llen och målen gjordes av Erik Pärsson, Per Karlsson, Robin Östlind och Chisom Egbuchulam.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ??
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden