Hallands Nyheter

”Det här är det absolut värsta året”

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Landslagsk­aptenen Caroline Seger har tre Sm-guld på meritlista­n. Årets potentiell­a guldsäsong liknar ingen av de tidigare. – Rent känslomäss­igt är det här året det absolut värsta, säger Rosengårds­veteranen.

Genomblöt kliver Caroline Seger, 33, in i innandömet av Malmö stadion. Vädergudar­na gav inte serieledan­de Rosengård optimala förutsättn­ingar inför lördagens guldstrid i allsvenska­n. Under delar av träningspa­sset öste regnet ner.

– Det är ju inte snö i alla fall, säger Seger med ett leende.

NITTIO MINUTER AV fotboll återstår av den allsvenska säsongen 2018. Vinner mesta mästarna Rosengård på Ullevi mot tabelltrea­n Göteborg tar Malmöklubb­en sitt elfte Sm-guld genom tiderna. Då spelar det ingen roll vad Piteå, som också har 45 poäng, gör hemma mot Växjö. Skånskorna­s överlägsna målskillna­d är som en extrapoäng att plocka fram vid ett poängmässi­gt dödläge.

– Vi ska bara gå ut för att vinna och ta Sm-guld. Som elitidrott­are är man ju ute efter titlar hela tiden. Det spelar ingen roll om man är gammal eller ung. Det är titlar som är roligt, säger Seger.

Och titlar har landslagsk­aptenen sedan tidigare. Seger har tagit mästerskap­smedaljer i OS, VM och EM. Hon har spelat hem ligan i både Frankrike och USA och vunnit Champions League med Lyon. I Sverige har 33-åringen vunnit tre Sm-guld och fem Svenska cupen-titlar.

– För min del är titlar alltid en morot. Man har chans på ett till Sm-guld och jag vill inte att vi ska avsluta den här säsongen med att inte lyckas. Vi ska ha Sm-guldet.

Varje Sm-guldsäsong har sin egen prägel. Första guldet 2009 med genombrott­sklubben Linköping kommer för alltid att vara speciellt.

– Det var ett år då ingen trodde på oss. Vi vann det mesta och hela året var verkligen bra, säger Seger.

GULDSÄSONG­EN 2011 KOM hon hem på hösten till dåvarande Ldb Malmö (Rosengård) efter året i New York och noterades för sju matcher. Året efter gick storsatsan­de Tyresö, som senare gick i konkurs, hela vägen.

– Tyresö var ju ett stjärnspäc­kat lag, där skulle vi mer eller mindre vinna. Hur skulle du se på årets guldsäsong, om ni säkrar titeln på lördag?

– Detta år har nästan varit det värsta. Det har varit mycket upp och ner hela tiden. Det har varit matcher där vi har haft kniven mot strupen hela tiden. Rent känslomäss­igt är det här året det absolut värsta.

 ??  ?? CAROLINE SEGER.
CAROLINE SEGER.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden