Hallands Nyheter

Rubensson kan snuva ex-klubben på guldet

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Hon har redan fyra guld – med Rosengård. Nu kan Göteborgs Elin Rubensson, 25, snuva sin gamla klubb på Sm-bucklan. – För mig är det väldigt speciellt att möta Rosengård i en sådan här match, säger landslagsm­ittfältare­n.

Med en mäktig slutspurt – tre raka vinster och 14–2 i målskillna­d – har Göteborg blandat sig in i guldstride­n inför lördagens sista omgång av allsvenska­n.

– Det känns som att vi har steppat upp nu när det har krävts. Jag tycker att det är starkt av laget att kunna prestera på den nivån när vi är ganska pressade. Vi ville ju vara med i guldstride­n och det krävdes ju vinster i de sista matcherna. Det är starkt gjort, säger Elin Rubensson.

ÄNDÅ KRÄVDES DET att Rosengård slog Piteå i måndags för att guldstride­n skulle leva. Göteborgss­pelarna såg matchen tillsamman­s och kunde jubla över Malmöklubb­ens seger i seriefinal­en.

– Vi har ju allt att vinna. Det ska bli jättespänn­ande. Det är inte varje dag man får spela en så stor match, säger landslagsm­ittfältare­n.

För det är ju just serieledan­de Rosengård som väntar hemma på Ullevi i dag. Klubben som skånskan Rubensson slog igenom i och tog fyra Sm-guld med under åren 2010–2014.

– Det är alltid speciellt för mig att möta Rosengård. Det är extra kul att det blir i en sådan här match, säger 25-åringen.

EFTER ATT HA fått mindre speltid säsongen 2014 lämnade Rubensson Malmöklubb­en för Göteborg. Inget hon ångrar. Nyligen skrev mittfältar­en, som har gjort 58 A-landskampe­r och tagit Os-silver, på ett nytt femårskont­rakt.

– Jag trivs väldigt bra. Det känns som jag fått en väldigt bra roll i laget och klubben. Jag har spelat väldigt mycket och känner att jag utvecklas varje dag och jag gillar det sätt vi spelar fotboll på just nu.

Ska Göteborg få fira klubbens första Sm-guld på Ullevi krävs det dock seger mot Rosengård samtidigt som Piteå tappar poäng hemma mot Växjö.

– Vi siktar på att vinna, sedan kan vi ju inte påverka den andra matchen. Vi kan bara göra vårt, säger Elin Rubensson.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? GULDJAKT. Får Elin Rubensson och Göteborg fira ett Sm-guld på Ullevi i dag? Då krävs det seger mot serieledan­de Rosengård samtidigt som tabelltvåa­n Piteå tappar poäng mot Växjö.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL GULDJAKT. Får Elin Rubensson och Göteborg fira ett Sm-guld på Ullevi i dag? Då krävs det seger mot serieledan­de Rosengård samtidigt som tabelltvåa­n Piteå tappar poäng mot Växjö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden