Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Fantom-hästen Propulsion är en megabank i minst Järvsöfaks-klass – ja, allt talar för en överlägsen vinst i Müllers Memorial.

I klartext; V75 blir V65 denna dag på Jägersro.

Kallblodet Järvsöfaks är en ikon på många sätt. Han vann 48 (!) V75-lopp, tog 201 segrar på 234 starter och blev en avelsmatad­or.

Denna lördag kommer Propulsion att vara lika överlägsen V75-vinnare som Järvsöfaks var.

Daniel Redéns världsstjä­rna kan ta sjätte raka V75-seger, den sjunde för året och komma upp till drygt 10,8 miljoner i insprungna pengar i år.

I kraft av sin suveränite­t blir Propulsion och Örjan Kihlström ”hjälpt” av konkurrent­erna då ingen lär svara när Örjan kör för ledning och väl i den positionen är ”slaget” över ...

Vincent As också spik

Min andra spik blir Vincent As med Carl Johan Jepson. De tog hem S:t Leger i överlägsen stil och uppgiften nu är likvärdig.

I samma lopp kör jag Wide Game åt Jerry Riordan och han är inne på att 4-åringen inte ska ha med segerstrid­en att göra. Kanske har han rätt ... Jag kör i sex av de sju avdelninga­rna och stallet har fyra hästar som ska ut i V75. Bäst chans av dessa har Cobbys Olifant.

Han vann senast på 1.12,9 över 2140a, då hade han spår 12 och nu klart bättre 9.

Jag testade utan checkrem senast och Cobbys Olifant sprang ledigare och fick ett längre steg, så det blir samma nu.

Youngblood Pellini kan överraska och vinna i V75 medan Quiz Töll, nu barfota för första gången, är ute i ett riktigt rövarheat och det är pengar som gäller. Samma för Kendra Silvio.

Däremot ska ni strecka Västerbo Exact. Han har slagit bättre hästar än de han nu möter.

Inga jänkarvagn­ar i volt

Mina kusk- och tränarkoll­egor är överens om att det inte ska få förekomma jänkarvagn­ar i voltstart, det av säkerhets- och rättvisesk­äl.

Och, vi är positiva till att lämna ut balans och vagn på hästarna före första start på tävlingsda­gen.

Sedan får vi se vad de som bestämmer tycker ...

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden