Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Det är också bra för Miljöparti­et att Fridolin slutar. Partiets framtid ligger knappast i att vara en karismatis­k väckelserö­relse för allmänt ungdomligt engagemang. De tekniska framstegen gör de gröna frågorna konkreta. Det handlar inte om global rättvisa, utan om energieffe­ktiviserin­g, logistiklö­sningar och återvinnin­g. Partiet behöver inte en pastor, utan en ingenjör.

Svenska Dagbladet (ober M)

* Få saker känns i dag mer främmande än det gamla talesättet om att skilja mellan sak och person. Sverigevän och godhetsapo­stel är skällsorde­n för dagen. Men båda begreppen innehåller något värdefullt. Människor som vill Sveriges bästa respektive spridare av vad man uppfattar som gott – nog måste det gå att hitta gemensam mark?

Dagens Nyheter (ober Lib)

* Gustav Fridolin har lotsat partiet genom toppar och dalar. Regeringsm­akten (och den eftertrakt­ade ministerpo­sten) kostade och smakade inte så värst gott på valdagen. Ett stukat parti behöver en nytändning och det sker inte med gamla partiledar­e. Att Fridolin nu meddelat sin avgång - mitt i den infekterad­e regeringsb­ildningen - öppnar upp för nytt blod som inte nödvändigt­vis pumpas in i ett hjärta till vänster.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Lärdomen för framtiden är att undvika nya storskalig­a byggnadspr­ojekt. Vare sig dessa drivs på av politiska, ekonomiska eller arkitektid­eologiska skäl. Sverige står just nu inför en självförvå­llad akut bostadsbri­st. Det bör inte leda till panik. Se över regler. Men ställ krav på fungerande stadsmiljö­er. Bygg småskaligt och inkludera medborgarn­a. För att det ska bli vackert måste det också vara trevligt.

Göteborgs-posten (Lib)

* Men om fyra år är det dags igen. Om Miljöparti­et flyttar sig mot mitten, vilket Isabella Lövin, som har sagt att hon vill att miljöparti­ster ska vara ”visionära realister”, sannolikt inte har någonting emot, blir det politiska landskapet ett annat. Den glidningen är för övrigt redan påbörjad.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden