Hallands Nyheter

Ingen anledning att frångå reglerna

-

ledaren ”Skäms och bit i de sura äpplena”

FALKENBERG. Med anledning av Maria Haldestens utmärkta ledare i måndagens Hallands Nyheter vill vi ställa några frågor och göra en del reflektion­er.

Hur kommer den kommande ordförande­n i den nya teknik-, kultur- och fritidsnäm­nden Georgia Ferris (KD) att agera, när föreningar i fortsättni­ngen kommer in för sent med sina bidragsans­ökningar?

Kan de ”hoppas på” att hon kommer att se detta som ett systemfel och i konsekvens­ens namn släppa igenom dessa ansökninga­r? Det vore förödande, nu när vi äntligen har fått ordning på hela bidragssys­temet.

Vi har väldigt svårt att förstå att vissa partier så tydligt vill frångå de gällande bestämmels­erna. Vad ger detta för signaler till allmänhete­n och till föreningsl­ivet i Falkenberg­s kommun, då vissa politiker vill åsidosätta reglerna bara för att gynna det egna partiet. Detta späder ytterligar­e på det politikerf­örakt, som redan finns.

Det finns bara en sak att göra: Bit i det sura äpplet och tag konsekvens­erna.

Därför kommer vi Moderater att rösta nej till förslaget att på felaktiga grunder bevilja ekonomiskt stöd till de partier, som har slarvat med sina ansökninga­r om partistöd.

gruppledar­e

 ??  ?? Ninni Gustavsson (M)
Ninni Gustavsson (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden