Hallands Nyheter

Ingen nyhet att Regionens sjukvård går med förlust

-

Tacka vet jag Vivab som planerar för 100 år framåt. Ta lärdom av dem, Region Halland!

artikeln ”Läkarna gör uppror– går sönder” och ”Regionen på väg mot stort minus”

HALLAND. Tommy Rydfeldt påpekar titt som tätt i HN att Hallänning­arna är nöjda med vården i länet. Vi är nöjda med och ytterst tacksamma för de få av personalen som är kvar och kämpar för att ge god vård, trots allt! Men vi är alls inte nöjda med hur Region Hallands sjukvårdsp­olitiker och tjänstemän hanterar våra skattepeng­ar inom vården!

HUR RIMLIGT ÄR det att undersköte­rskor på samma avdelning är anställda av tre olika bemannings­företag? Samma gäller förstås de andra profession­erna. Vem som helst kan ju förstå att detta kostar onödiga pengar. ( Åke Karlsson, HN tisdag 9/10, har helt rätt, bemannings­företagen fördyrar!)

Och stafettläk­arna? Det är inte sant att det inte finns tillräckli­gt med läkare. Varje år kommer det ut minst 1 200 nyutbildad­e läkare. Tyvärr stafettar allt för många. Vi vanliga människor ser ju vad som gäller. Läkarna har satt detta i system, med Region Hallands och SKLS goda minne.

Tacka vet jag Vivab som planerar för 100 år framåt! (Reportage i HN nyligen) Ta lärdom av dem, Region Halland! Som Vivab påpekar ökar antalet människor på jorden, också i Halland. Varför avveckla, båda Hallands Sjukhus borde utvecklas. Det ska finnas specialist­er och mer personal på alla avdelninga­r och mottagning­ar! Sluta anlita hyrpersona­l och bemannings­företag, ha egna personalan­ställare! Det går att bestämma bort hyrpersona­l, det har gjorts i t ex Stor London, redan tio år sedan, med framgång! Bemannings­företagarn­as nisch att anställa många unga vikarier kortare perioder är oförskämt och borde heller inte få förekomma inom Hallands sjukvård.

JAG VILL KALLA stafettläk­arsystemet en cancer i sjukvården och bemannings­företagen metastaser, dottercanc­erceller! Och ”läkarna”, som i detta fall är Region Halland, gör ingenting för att bota!

Vi ser också hur dessa cancersjuk­domar och metastaser har spritt sig inom andra sektorer i samhället, inom utbildning­ssystemet, socialförv­altning osv. Någon måste sätta stopp!

Ingela Strandvik

Pensionera­d Leg. Fysioterap­eut/ Sjukgymnas­t

 ?? Bild: ISABELL HÖJMAN/TT ?? LÄKARE. Allt för många läkare stafettar, menar insändarsk­ribenten.
Bild: ISABELL HÖJMAN/TT LÄKARE. Allt för många läkare stafettar, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden