Hallands Nyheter

En hårt arbetande skolchef går i pension

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

I sju och ett halvt år har Elisabeth Svennerstå­l-jonsson lett arbetet på barn- och utbildning­sförvaltni­ngen, men nu är det dags att lämna över stafettpin­nen.

Hur känns det?

– Det känns riktigt bra, skönt. Jag lämnar ett gott arbete efter mig. Vad känner du dig stolt över när du blickar tillbaka på tiden som skolchef i Varberg?

– Jag är stolt över den systematik som vi har byggt upp vårt kvalitetsa­rbete med. Vi genomförde en omorganisa­tion där vi säkrade lokalförsö­rjningen och skapade en helhet inför 2025. Vårt kvalitetsa­rbete där vi arbetar med bästa möte för lärande och den verksamhet­splan vi har arbetat fram känner jag mig också stolt över. Andra kommuner kommer hit och vi får åka till andra och berätta om vårt sätt att arbeta. Dessutom har vi fått flera utmärkelse­r. Vi har engagerade och duktiga medarbetar­e med god kompetens, som i sin skicklighe­t förbättrat resultaten och måluppfyll­elsen för våra barn och elever.

– Politiken har gett mig mandat att nå de mål som är satta och har bidragit med resurser. Under min tid har vi byggt två nya skolor och anpassat fem. Vi har dessutom byggt sex nya förskolor och fler är på tur. Du har haft att göra!

–Det har varit väldigt roligt, men fullt upp. Högt arbetstemp­o är normalläge för mig, det har mina kolleger konstatera­t. Det känns lite bra att två personer kommer att efterträda mig när barn- och utbildning­sförvaltni­ngen delas upp i två.

Finns det något du ångrar?

– Nej, vi har kommit långt med vårt barn- och elevhälsoa­rbete och uppbyggnad av flexteam. Men jag önskar att vi hade kommit än längre med samordning med socialförv­altning och Region Halland för att nyttja resurserna klokare så att god barn- och elevhälsa kan främjas.

Vad ska du göra nu?

– Jag blir snart 66 år och har jobbat heltid i 43 år, minst 50 timmar per vecka så nu ska jag lägga min energi på annat. Jag kommer bland annat att resa och motionera mer samt återuppliv­a gamla relationer och skapa nya. När man jobbar så mycket som jag har gjort hinner man inte alltid vårda sina relationer i den utsträckni­ng som man önskar.

 ?? Bild: MARTIN SKOOG ?? EXTREMA CLOWNER. Clowndansf­öreställni­ngen Extrem(ist) kul sparkade i gång höstlovet i helgen.
Bild: MARTIN SKOOG EXTREMA CLOWNER. Clowndansf­öreställni­ngen Extrem(ist) kul sparkade i gång höstlovet i helgen.
 ?? Bild: ANNA OSCARSON ?? GÅR I PENSION. Elisabeth Svennerstå­l-jonsson slutar som skolchef i Varbergs kommun efter sju och ett halvt år.
Bild: ANNA OSCARSON GÅR I PENSION. Elisabeth Svennerstå­l-jonsson slutar som skolchef i Varbergs kommun efter sju och ett halvt år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden