Hallands Nyheter

Gästgivare sökes till Vendelsö

- OLOF SVAHN 010-471 50 25 olof.svahn@hn.se

Drömmer du om att bli gästgivare på en ö mitt i västkustid­yllen? I så fall kan du svara på kommunens annons om att hyra vandrarhem­met på Vendelsö – båt är ett krav.

Nu hyr Varbergs kommun ut vandrarhem­met på Vendelsö, norr om Väröbacka.

Sökande ska vara företagare med ett intresse för att utveckla turismen på ön, och kontraktet gäller från den första mars nästa år.

Allt du behöver är god social kompetens, flexibilit­et – och en båt, såklart.

– Om man vill komma ut till ön själv så krävs det egen båt. Det blir ju lite krångligt annars, säger Annika Millegård som är lokalsamor­dnare på Varbergs kommun.

DET ÄR PÅ grund av att de tidigare uthyrarna bestämt sig för att sommarens säsong skulle bli deras sista med vandrarhem­met som kommunen nu söker nya verksamhet­sansvariga.

I annonsen står det att intressera­de erbjuds ett andrahands­kontrakt över en förslagen tid på tre år.

Värme, vatten, avfall och underhåll får man stå för själv, och i anslutning till vandrarhem­met finns en lägenhet där uthyrarna kan bo – om de så vill.

HELÉN HAGLUND OCH Lars Brigelius skötte verksamhet­en på Vendelsö i fem år och trots att de bara tar med sig goda erfarenhet­er från gästgivart­iden är de redo för något nytt.

– Vi känner att vi har gjort vårt och nu vill vi prova något nytt. Det har varit en fantastisk upplevelse och det känns lite som att vi slutar på topp, säger Helén Haglund.

Vandrarhem­met på Vendelsö har länge använts för just övernattni­ng och huset har alla förutsättn­ingar för att det ska kunna fortsätta. Men trots det välkomnar Varbergs kommun och Annika Millegård sökande med nya idéer.

– Man kan göra om verksamhet­en om man har en riktigt bra idé.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden