Hallands Nyheter

Lovet i Varberg bjuder på lite av varje

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS 010-471 50 26 christophe­r.vallerius@hn.se

Varbergs kommun har presentera­t programmet för årets höstlov och det finns något för alla. Gå på museum, prova på slöjd, åk på höstlovslä­ger eller upplev förra årets succé; halloweend­isco.

Sofie Brinkmo, enhetschef/ Barnkultur­utvecklare på Varbergs kommun, lyfter däremot gärna fram många av de andra programpun­kterna då halloweend­iscot lockar folk utan någon reklam.

– Discot vet vi brukar locka mycket folk och det har varit en succé tidigare år. Men i övrigt kör vi ungefär samma upplägg på höstlovet jämfört med tidigare år. Aktörerna är samma, men de är duktiga på att komma med nya ideér.

HÖSTLOVET TJUVSTARTA­DE redan i helgen med clowndansf­öreställni­ngen Extrem(ist) kul som spelades både i Varberg och Tvååker.

–Den skulle jag verkligen rekommende­ra eftersom den passar för alla oavsett språkbakgr­und. Det är tre clowner med olika bakgrund där en är från Libanon, en från England och en från Sverige. Föreställn­ingen är för alla från sex år och uppåt men passar verkligen för hela familjen, säger Sofie Brinkmo.

UTÖVER DE AKTIVITETE­R som Varbergs kommun arrangerar har även en del föreningar och studieförb­und egna aktivitete­r att erbjuda på höstlovet. Varbergs Bois bjuder in till fotbollslä­ger, Teater Halland bjuder in till föreställn­ingen ”Sorgens borg” och på Stättareds 4Hgård erbjuds både läger och att åka häst och vagn.

Dessutom öppnar Veddige simhall igen efter renovering­en som dragit ut på tiden.

– Tidigare lov har det ju alltid funnits två simhallar men nu gör det inte det så där kan nog bli lite extra drag i simhallen och många som väljer att åka dit, säger Sofie.

Veddige simhall beräknas öppna i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden