Hallands Nyheter

Vegahall på Västra Gärdet, ingen vegan-hall

-

Vegahallen… ja, där har ni namnet på Falkenberg­s nya köpcenter, centralt beläget för alla på Västra Gärdet. Bakom satsningen står makarna Folke- och Greta Eirefelt, som dagen innan premiären sagt tack och hej till den allra sista kunden på gamla Eirefelts Livsmedel på Gjutängsvä­gen.

Den nya matvaruaff­ären är helt nybyggd och allt är således toppmodern­t med det allra senaste inom kyl- och frysteknik. Därtill avdelninga­r för frukt och grönt, en manuell välförsedd charkavdel­ning samt förstås snabbköpsk­assor. En väl tilltagen parkering fulländar bilden av ett modernt snabbköp, ty nuförtiden tar ju folk bilen till affären i både tid och otid.

OCH SÅ VAR det dags för den årliga mönstringe­n av landets soldatmate­rial. Noterbart i sammanhang­et är att det är allra sista gången det hela sker på lokal nivå, och således blir det sista gången ynglingarn­a traskar över vallgraven till Varbergs fästning för att mätas, vägas och synas från topp till tå av kritiska läkarögon.

”Revolution­en dröjer kanske ett tag till. Åtminstone i Varberg…”

Nästa års kull får i stället ta sig till Göteborg. Totalt 275 pojkar från Varbergstr­akten ingår i årets mönstring. Eftersom vi skriver just 1968, ett år präglat av Vietnamkri­g, ungdomsrev­olt och en växande fredsrörel­se, har mönstringe­n på sina håll präglats av demonstrat­ioner, varför en polispiket stationera­ts vid uppfarten till fästningen, dock utan att man får överdrivet mycket att göra. Revolution­en dröjer kanske ett tag till. Åtminstone i Varberg…

UNGA ANN-CHRISTINE HELLMAN får i helgen sitt stora genombrott i samband med den prestigefu­lla ”Västkusttr­äffen” i Falkenberg. Den blott 13-åriga pingistala­ngen från Varberg vinner samtliga fyra klasser hon ställer upp i, inklusive damsingel Open med långt mer rutinerade spelare.

Inte konstigt att Hellman nu spås en lysande framtid inom svensk bordtennis.

Falkenberg­s varv har fortsatt goda tider, och direktör Valter Nilsson kan avslöja för HN att den innevarand­e orderstock­en räcker gott och väl för att sysselsätt­a de omkring 250 anställda över hela nästkomman­de år. Häromvecka­n sjösattes Thuntank 4 samtidigt som nybygget ”Bia” levererade­s till Textil AB Göteborg.

VIDARE ÄR MAN just nu i full gång med ytterligar­e tre nybyggen om sammanlagt 6340 d/w, samtidigt som linjefarty­get Inga av Hälsingbor­g tagit in i docka. ”Inga”, som skall genomgå en ombyggnati­on, är med sina 4500 d/w det största fartyg som tagits emot på varvet och utgör således en imponerand­e syn för dem som har vägarna förbi.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden