Hallands Nyheter

Trots stort stöd - Frillesås debut i Elitserien blev oerhört tuff

BANDY: ”VI HAR LITE FÖR MYCKET RESPEKT FÖR DEM”

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

Frillesås måste lära sig enkel matematik i Elitserien: Fem insläppta mål med två man mer på banan håller inte.

EDSBYN FRILLESÅS

(3–0)

8 2

– Vi kan inte ge dem de ytorna för då smäller det och vi måste agera mer samlat, sa liberon Anders Ahlstrand efter mot Edsbyn i premiären.

Frillesås startade matchen riktigt bra och Mattias Johansson såg till att Joakim Svensk fick matchstraf­f redan i den första minuten.

Och när Edsbyn sedan fick en man till utvisad verkade allt under kontroll. Men så small det till och på tre minuter hade hemmalaget avgjort matchen med tre snabba mål.

– DÄR BLEV vi straffade hårt och de fick komma igenom lite för lätt men vi har ju inte tränat på stora ytor speciellt mycket, kanske fem, sex gånger och då kan det vara svårt med samspelet, sa Anders Ahlstrand

Att spela med en man mer i nästan hela matchen var förstås en fördel för Frillesås.

– Matchplane­n blev lite annorlunda och vi hade mer boll än vi tänkt oss. Vi trodde att de skulle ha sjukt mycket mer boll, menade Anders Ahlstrand.

I BÖRJAN AV andra halvlek rann det iväg igen. Men på slutet kunde Frillesås få två tröstmål. Mattias Johansson gjorde det historiska första

”Jag tycker ändå att vi får den starten vi vill ha”

målet. Det andra knackade Anton Lööf in. – Det var väl på tiden, log Anton. Och fortsatte: – Det var ju mitt första mål i Frillesås i min fjärde säsong och jag har blivit påmind om det av grabbarna så det här var kul. Varför har det inte blivit fler mål?

– Jag spelar ju back så det är inte så ofta man är däruppe i den positionen, sa Anton, som likt sina backkolleg­or hade en tuff eftermidda­g.

– Jag tycker ändå att vi får den starten vi vill ha. De är lite skärrade men det märks att de gjort 50-60 pass på stor bana under hösten och vi kanske fem. Vi har också lite för mycket respekt för dem.

Oscar Wikblad och framförall­t Jonas Edling var fartfantom­er när de fick bollen i rätt läge och då var det inte mycket att göra för FBK.

– Vi var för avvaktande när de kom och när de fick in 4-0 på en hörna, så gick luften ur oss lite för det var i början av andra som vår chans att komma in i matchen fanns, menade Anton.

FRILLESÅS HADE DET tufft att skapa chanser. Fredrik Brandin hade lagets bästa i första halvlek och även den bästa i andra förutom målen.

Tränaren Joakim Björkman var samlad efter förlusten.

– Det är mycket tankar just nu. Jag tycker att vi tar oss an matchen starkt mentalt och de hade det tufft med oss i början. Men vi har också lite oflyt vid deras första mål och tappar en del energi. Att släppa in fem mål med två man mer, vad säger du om det?

– Det är såklart inte bra. Vi blir kanske lite bekväma där. Vill vi vara med och konkurrera så kan vi inte släppa in dem. Men prestation­smässigt gör vi en bra match ändå. Man måste tänka på vem vi möter, Edsbyn är ett fantastisk­t bra lag.

ANTON LÖÖF

 ??  ??
 ??  ?? PREMIÄRFÖR­LUST. Anton Lööf gjorde sitt första mål för klubben, men det hjälpte endast till för att putsa siffrorna.
PREMIÄRFÖR­LUST. Anton Lööf gjorde sitt första mål för klubben, men det hjälpte endast till för att putsa siffrorna.
 ?? Bild: HANNAH GUDTAVSSON ??
Bild: HANNAH GUDTAVSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden