Hallands Nyheter

Fortsatt tungt för Wic

INNEBANDY: SJUNDE RAKA FÖRLUSTEN FÖR WARBERG

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Efter 22 insläppta mål på de två senaste matcherna hade Warberg gnuggat defensivt spel. Och det var en märkbar skillnad jämfört med onsdagens match mot Pixbo (4-12), även om motståndet så klart var mer beskedligt den här gången.

– Gud ja, vi pratade mycket om det i fredags. Att vi ska hitta närheten till varandra i försvaret och det tycker jag att vi har gjort. Vi pratar med varandra och hjälper varandra, sa Amanda Ahola.

DÄREMOT SAKNADES DET spets i det offensiva spelet under söndagen. Det var egentligen inte förrän under matchens slutminute­r som gästernas målvakt sattes på ordentliga prov.

– Det kändes som att vi hade kunnat göra något mer mål i första och sen var det ju väldigt nära att vi fick in en kvittering i slutet, sa tränare Mikael Nilsson.

Ett olyckligt misstag av Amanda Wetterströ­m gav Dalen ledningen med 1-2 i den andra perioden. När Camilla Lundin sedan hittade krysset bakom en för dagen briljant Frida Bengtsson till 1-3 såg det kört ut för Warberg. Men med målvakten utplockad fick man ordentlig press på gästerna i slutet.

– Vi skulle lägga in bollen på mål och försöka vara där och peta in den. Och det lyckades ju en gång, sa Ahola.

Med en och en halv minut kvar satte Sandra Hawerman 2-3 och sen väntade en otroligt intensiv avslutning. Men det blev aldrig mer än nära för Warberg.

– Det hade verkligen kunnat slinka in en till. Jag hade ett läge där jag fick in bollen till Camilla (Halldén) som skjuter precis utanför, den hade lika väl kunnat gå stolpe in. Men det var inte med oss idag heller, sa Hawerman.

Istället kunde Dalen sätta fyran i tom kasse med bara sekunder kvar att spela.

– Vi har verkligen tagit kliv från de senaste matcherna. Vi skapar lägen och vi rullar boll, men får inte in den. Jag är så arg och frustrerad nu, sa Amanda Ahola.

Frågan är vilket som är värst? Att få storstryk eller att förlora en jämn match med jätteläge till en sen kvittering. – Det här är nog den suraste förlusten hittills, sa Sandra Hawerman.

YTTERLIGAR­E EN TÖRN för laget var att Jenny Dahl, som var osäker till start, trampade snett och tvingades utgå halvvägs in i den första perioden.

– Det var samma fot som hon haft problem med så det spelade kanske in, sa Mikael Nilsson. Var det här ändå ett fall framåt?

– Definitivt, vi har inte några dippar som i tidigare matcher. Vi får en annan trygghet defensivt och det här går att bygga vidare på

”Vi skapar lägen och vi rullar boll, men får inte in den. Jag är så arg och frustrerad nu”

AMANDA AHOLA

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? REDUCERING. Sandra Hawerman rakar in 2-3, men närmre än så kom inte Warberg
Bild: OLA FOLKESSON REDUCERING. Sandra Hawerman rakar in 2-3, men närmre än så kom inte Warberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden