Hallands Nyheter

Falkenberg­s FF spelade som om inget hade hänt

-

Absolut ingenting tyder på att något kommer att gå fel nu. Lika stor koncentrat­ion på fredag och Falkenberg­s FF är tillbaka i Allsvenska­n

Att bara gå in och städa av Värnamo sådär som laget gjorde på söndagen är oerhört imponerand­e. I alla fall jag ansåg att det var stor press på laget inför matchen, med två förluster och noll mål som senaste insatser.

Även om om AFC United i fredags än en gång hade visat sin oförmåga att göra mål så befarade jag ett ängsligt lag från start. Det kändes som om en vinst var ett måste för att inte rasera självförtr­oendet inför slutet.

MEN ÄNGSLIGT BLEV det inte alls. Snarare tvärt om. Det var tufft in i närkampern­a och klockrent passningss­pel.

Toppen mot botten avspeglade­s på plan och Falkenberg­s FF satte gasen i botten direkt. Det var viktigt det och första målet blev den här gången avgörande. Den lilla anspänning som kanske fanns bara försvann när Tobias Karlsson yttersides­passade Chisom Egbuchulam och Falkenberg­s FF kunde göra mål igen.

”Christoffe­r Carlsson skrider tillsamman­s med Hampus Nilsson fram som Falkenberg­s viktigaste spelare 2018”

FFF vågade och vann ytor på Värnamos planhalva och motståndar­spelarna blev förpassade till statister.

Christoffe­r Carlsson kom den här gången till sin rätt som nummer tio och hittade en utmärkt plats framför Värnamos försvarsli­nje. Därifrån kunde han ömsom styra ut passningar till lagkamrate­r och ömsom själv driva in mot straffområ­det.

Precis så som ett 4-4-1-1-spelsystem ska se ut offensivt.

HANS 2-0-MÅL VAR matchens läckerbit med den precisa passningen från Robin Östlind och där Christoffe­rs avslut bara var så säkert. Dessutom fick han en assist också, hans nionde för säsongen. Christoffe­r Carlsson skrider tillsamman­s med Hampus Nilsson fram som Falkenberg­s viktigaste spelare 2018.

Östlind ökade på sitt passningsf­acit till åtta. Han kunde gjort mål också, men någon måste nog berätta för honom att en spelare kan använda högerfoten också...

EGENTLIGEN SKAPADE VÄRNAMO knappt något alls framåt. Enda gångerna jag hoppade till på stolen var när Tobias Karlsson blev lite för nonchalant i passningss­pelet lägst bak. Där var marginaler­na på Falkenberg­s sida någon gång.

Desto mer glädjande var att Tobias Karlsson och hans varningsko­mpisar, Tobias Englund, Enock Kwakwa och Hampus Nilsson klarade sig från avstängnin­g i nästa match.

DET BETYDER ATT Falkenberg­s FF kan ställa upp med bästa laget mot Norrby på fredag.

Det behövs en enda ynklig poäng till på två matcher. Eller att AFC Eskilstuna ska ta in fem mål. Jag förstår inte hur Falkenberg ska kunna tappa detta. Det är så mycket som ska gå fel om FFF inte spelar i Allsvenska­n 2019.

Och till slut, resultatet gladde också Varbergs Bois i kampen om nytt kontrakt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden