Hallands Nyheter

Tvååker hänger sig kvar i kvalstride­n

- FELIX HANSSON

Ingen vidare prestation från Tvååker. Men det räckte ändå till tre poäng mot Skövde och jakten på kvalplatse­n fortsätter. – När vi har chans på Superettan är det endast vinsten som har betydelse, sa Mattias Lindström tränare i Tvååker.

– Det kändes väldigt krampaktig­t från båda lagen idag, men det var samtidigt bra inställnin­g och moralen var det inget fel på, fortsatte Lindström.

Matchens enda mål kom tidigt. Efter 13 minuter slog David Struski Persson in ett inlägg på chans, bollen hamnade till slut hos Rasmus Andersson: – Deras back är klumpig när han ska rensa. Sedan ligger bollen vid fötterna på mig och då lägger jag in den enkelt i mitt favorithör­n.

STRAX EFTER LEDNINGSMÅ­LET hade Skövde sin bästa chans. Emil Eriksson drog på med vristen från 25 meter och träffade ribban. Utöver det läget försvarade sig Tvååker exemplaris­kt och man släppte knappt till ett skott på mål.

– Ett bra betyg till våra försvarare idag. Vi har gått tillbaka till grunderna och flyttar bra i de defensiva blocken. Till nästa match måste vi bli mer kliniska, vi saknade den riktiga killerinst­inkten i boxen idag, sa Andersson.

Trots bra försvar blev det lite darrigt de sista minuterna. Johan Ekelundh stod för en bra räddning men fick se sig besegrad på returen. Då kom linjedomar­en till räddning och vinkade av för offside.

– Vi skulle ha dödat matchen tidigare med alla chanserna vi hade på våra omställnin­gar, menade Lindström.

Oliver Nedanovski blev inbytt i mitten på andra halvlek och var den som hade chans att avgöra flera gånger om. Ett skott i stolpen, en nick i ribban och ett skott som en Skövdespel­are räddade på mållinjen. Bollen ville inte in och Tvååker försvarade sig bra och höll ut.

RESULTATEN GICK VERKLIGEN Tvååkers väg. Eskilsminn­e förlorade, mot toppkonkur­renten Oskarshamn, vilket gör att Tvååker bara är en poäng ifrån kvalplatse­n.

– Vi måste tänka att varje match är en cupmatch, vinst är det ända som gäller. Nästa vecka blir det tuffare mot Torn men det är vinst som gäller även där, sa Lindström.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MATCHHJÄLT­E. Rasmus Andersson blev matchens enda målskytt mot Skövde.
Bild: KRISTER ANDERSSON MATCHHJÄLT­E. Rasmus Andersson blev matchens enda målskytt mot Skövde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden