Hallands Nyheter

Rekordusel säsong av Böljan

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Den miserabla säsongen avslutades med ett rekord av den mindre skrytsamma sorten.

Förlusten mot motiverade tabelltrea­n Lidköping, som missade direktplat­sen till Damallsven­skan trots segern, var väntad och den 20:e i ordningen i årets seriespel för Böljan.

I och med det resultatet blev laget med sina ynka sex poäng det sämsta laget i Elitettans historia, sedan serien startades 2013.

– Det har jag inte tänkt på och det spelar ingen roll. Det är bara statistik, det säger inte så mycket om helheten. Man kan inte jämföra. Det har hänt så mycket med Elitettan under senaste åren. Många gånger ser det sämre ut i tabellen än själva själva spelet. Men vi har ju inte räckt till, sa Tobias Barin, tränare i Böljan Falkenberg, om rekordet.

Sex oavgjorda, endast nio gjorda mål och 68 insläppta vittnar tydligt om den underkända säsongen. En ny storförlus­t inkasserad­es.

– Det var ett duktigt offensivt Lidköping, som var fruktansvä­rt duktiga i boxspelet. Vi orkar inte med dem fysiskt. Sen var det tråkigt att det rann i väg. Sett till helheten ser det bättre ut än 0-6. Men vi hade inget att spela för, den där riktiga desperatio­nen fanns inte. Tjejerna försökte, men får inte till det. Hur skulle du beskriva känslan att säsongen är över?

– För min egen del känner jag att den här säsongen har varit väldigt lång och krävande. Så det känns rätt skönt att den är slut. Det ska nog skönt för alla mentalt att få ett break, koppla bort den här säsongen och börja blicka framåt igen, avslutade Barin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden