Hallands Nyheter

Skön vändning av Warberg IC

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

En smäll i skallen på Warbergs målvakt John Fransson höll på att förstöra dagen för Warberg.

CRAFTSTADE­N WARBERG

(5–3, 0–4, 1–6)

6 13

– Jag skulle nog ha bytt ut honom tidigare, sa tränaren Kent Göransson efter segern mot Craftstade­n.

Det var vid ställninge­n 1-1 som John Fransson, i sin första match för säsongen, kolliderad­e med en Craftstade­nspelare.

Och vid ställninge­n 4-1 till hemmalaget fick han lämna planen.

– John har sett bra ut på träningarn­a de senaste två veckorna och jag vill ha igång två målvakter i serien, sa Kent Göransson.

Uppförsbac­ken blev ännu längre när hemmalaget gjorde 5-1 efter drygt 15 minuter.

– Men jag var inte orolig. Två av deras mål hade kommit i powerplay. Vi hade inte varit resoluta i vårt spel och jag kände att nu var vi tvungna att hosta upp oss, sa Kent.

Och det var precis vad laget gjorde.

Resten av matchen vann man med 12-1!

– Vi bänkade vår andrafemma ett tag de hade inte kommit upp i nivå, men sedan kom de tillbaka in i matchen och gjorde det bra. Men det var vår förstafemm­a som gjorde att vi hittade in i matchen igen. Och sedan tog vi det därifrån, sa Kent Göransson.

Han var nöjd med att alla spelare tog sig i kragen.

– Det är så många spelare som vill vara med och göra jobbet. Men en sådan som Anton Birgersson gjorde väl tre mål idag. Sedan är det kul att se Tom Carlsson och Oskar Block göra mål.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV ?? TOPPAR TABELLEN. Fem raka segrar har gjort att Warberg och Robin Westergren redan har ett avstånd ner till platserna utanför Ssl-kval.
Bild: KRISTER ANDERSSON/ARKIV TOPPAR TABELLEN. Fem raka segrar har gjort att Warberg och Robin Westergren redan har ett avstånd ner till platserna utanför Ssl-kval.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden