Hallands Nyheter

Bänkad Kinoshita sköt HBK till seger

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Skyttekung­en Kosuke Kinoshita petades och fick börja på bänken. Men den japanske anfallaren behövde bara fem minuter på sig för att avgöra mot Brage och ge HBK lite hopp om kval till Allsvenska­n. (0–0)

– Det finns fortfarand­e en chans, men den är väldigt, väldigt liten, säger Kosuke Kinoshita.

HBK var piskat att vinna på Örjans vall för att Athletic Eskilstuna inte skulle vara klart för minst kval. Då klev ”Koske” fram igen.

Tränaren Igor Krulj valde att starta med unge Jonathan Svedberg på Kinoshitas plats till höger i tremannaan­fallet för att säkra defensiven, men petningen berodde nog snarare på att japanen trampade snett mot Helsingbor­g och inte var redo för 90 minuter mot Brage.

Men det räckte gott med den dryga halvtimme han fick efter att ha avlöst Johan Oremo i 57:e minuten.

BARA NÅGRA ANFALL senare kom det viktiga 1–0-målet.

Pontus Silfwer hittade in med en passning till Kinoshita, som vände bort en försvarare innan han sköt bollen i mål via den bortre stolpen.

– Jag bestämde mig tidigt för att svänga åt andra hållet och fick en bra första touch på bollen. Sedan var det bara att sätta dit den, myser ”Koske” efter sitt 13:e mål för säsongen.

HBK hade därefter ett par bra lägen att stänga matchen. Kinoshita brände ett friläge och Gabriel Gudmundsso­n sköt över efter en av många raider på vänsterkan­ten.

Men i övrigt var det ingen lysande insats hemmalaget bjöd de blott 831 åskådarna på.