Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

- Ljusnan (obun)

* Nu när konjunktur­en vänt neråt, mycket på grund av att de enda bostäder som kan byggas med dagens regleringa­r blir för dyra med de nya finansieri­ngsreglern­a, riskerar vi en rad jobbiga konsekvens­er. Det är fortfarand­e bostadsbri­st i den absoluta majoritete­n av Sveriges kommuner så frågan är definitivt inte ett storstadsf­enomen. Bristen på boende påverkar hela samhällets konjunktur då människor inte kan flytta till nya jobb för att de inte hittar någonstans att bo.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Vill vi att den positiva utveckling­en där fler nyanlända kommer i arbete fortsätter och förstärks heter lösningen därför inte dyra arbetsmark­nadsprogra­m och subvention­erade jobb i offentlig sektor, utan riktiga jobb i det privata näringsliv­et. Gör det billigare att anställa, sänk kunskapskr­aven där det är lämpligt och ge människor en chans utan att det drabbar andra utsatta grupper.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Det är tydligt att Miljöparti­ets vänsterori­entering har varit till dess nackdel. För att partiet ska kunna återta den pragmatisk­a mittenposi­tionen krävs att Fridolins efterträda­re som det manliga språkröret har just en sådan ambition. Där finns ett tydligt utrymme att fylla i svensk politik, vilket allt fler inom partiet också verkar ha insett.

Nya Kristineha­mns-posten

(Kon)

* I samband med att Löfven, som en direkt invit till C och L, öppnade för reformer i syfte att öka flexibilit­eten på arbetsmark­naden lät reaktioner­na från LO inte vänta på sig. Löfven gjorde snabbt klart att någon reformerin­g av arbetsrätt­en inte var aktuell. De 100 miljonerna i Lostöd gjorde sig gällande.

* Detta är vad de som drömmer om S som liberal reformkraf­t har att tampas med.

Sundsvalls Tidning (Lib)

* Nu har Fridolins politiska bana denna vända nått vägs ände och det handlar i mångt och mycket om att han inte haft trenderna med sig från 2015 och framåt. Det är också därför som han ”avgår”, men han ska inte räknas ut eftersom han är ett politiskt djur i ordets rätta bemärkelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden