Hallands Nyheter

En epok går i graven

-

VARBERG. Håstens Simhall rivs! En epok går i graven. Jag cyklar dagligen dit för att bevittna händelsen. Grävskopor­na utför skoningslö­st sitt uppdrag. Det känns vemodigt. Ja det gör nästan ont i mig. I fyrtio år har jag där simmat och badat bastu. Mina barn och barnbarn har där plaskat och lärt sig simma. Badvakt har noggrant övervakat aktivitete­rna.

Men nu är det slut. Tack kära simhall för att Du funnits. Må Du vila i frid. HALLAND. I valrörelse­n lovade de flesta partierna mer pengar till vården och psykiatrin. Nu i onsdags hade vi regionfull­mäktigemöt­e och beslutade om hur mycket skatt vi ska betala i regionen. Alla partierna utom Vänsterpar­tiet tyckte att vi inte skulle höja skatten. Det fastän Halland har fjärde lägst skattesats i landet.

Vi ligger historiskt väl till i jämförelse­r av hälsooch sjukvård men när det gäller psykiatri behöver det göras mer.

PSYKISK OHÄLSA genererar ökade kostnader i hela sjukvårdss­ystemet och övriga samhällssy­stem. Därför föreslog Vänsterpar­tiet att skattesats­en skulle höjas med 20 öre. Det för att höja nivån på psykiatrin men också för att bryta beroendet av hyrpersona­l.

För att tackla den psykiska ohälsan behöver både psykiatrin och närsjukvår­den förstärkni­ng så att närsjukvår­den kan

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? RIVNING. rivs. Håstens simhall
Bild: ANNIKA KARLBOM RIVNING. rivs. Håstens simhall

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden