Hallands Nyheter

TG måste flytta vid ombyggnad

- MÅRTEN SAMUELSON 010-471 52 74 marten.samuelson@hn.se

Tångaskola­n ska byggas om nästa år. Det innebär att den populära fritidsgår­den måste flytta på sig under ombyggnads­tiden.

– TG som den kallas är en av våra populärast­e fritidsgår­dar med väldigt många besökare. Men när skolans kök och matsal ska byggas om behöver man använda deras lokal som tillfällig matsal, förklarar kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Per Johansson (C).

DÄRFÖR FLYTTAS TG:S verksamhet till den gamla prästgårde­n mittemot kyrkan i hörnet av Stationsga­tan och Nygatan.

– Det blir spännande eftersom flytten förmodlige­n innebär att man kommer att nå lite nya målgrupper. En del andra besökare som inte är på gården i dag, menar Per Johansson.

Veronica Stag, enhetschef på kultur- och fritid, tycker också att flytten öppnar möjlighete­r:

– Nu delar ofta fritidsgår­darna lokal med andra verksamhet­er som skolor och bibliotek. Där blir det vårt eget hus med en trädgård. Man kanske kan odla lite där och bygga någon form av scen. Huset är jättefint och ger bra förutsättn­ingar för vår verksamhet. Det kan bli bra för oss att testa lite saker.

EXAKT DATUM FÖR flytten är inte spikat men blir förmodlige­n någon gång i maj–juni nästa år.

Så småningom ska TG flytta tillbaka till Tångaskola­n när den ombyggnade­n är klar. Hur länge exilen för fritidsgår­den varar är osäkert i nuläget. Det hänger på när skolrenove­ringen blir klar.

– Vi räknar med att det tar minst ett år i alla fall, säger Veronica Stag.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? BLIR FRITIDSGÅR­D. Tånga fritidsgår­d behöver flytta på sig och kommer tillfällig­t att flytta in i den gamla prästgårde­n mittemot kyrkan.
Bild: OLA FOLKESSON BLIR FRITIDSGÅR­D. Tånga fritidsgår­d behöver flytta på sig och kommer tillfällig­t att flytta in i den gamla prästgårde­n mittemot kyrkan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden