Hallands Nyheter

Bråk bakom avskedet

Erik Åhman leder inte längre Falkenberg­s BTK. Hans kontrakt gällde plötsligt inte längre. – Det känns tråkigt att det blev så här, säger Åhman.

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Inför den här säsongen förhandlad­e coachen Erik Åhman ett nytt kontrakt som lagledare med klubben och den dåvarande styrelsen.

– Jag skickade till alla i styrelsen att om det var något oklart fick de säga till. Ingen gjorde det, men det blev ändå strul, säger Åhman.

Vid årsmötet i september tillträdde en ny styrelse.

– DEN NYA styrelsen underkände mitt kontrakt och sa att det inte var giltigt. Därefter diskuterad­e vi om ett nytt för de ville ha kvar mig. Men det var en rätt så ordentlig sänkning. Vi försökte komma överens, men det gjorde vi inte. Jag tackade nej till deras förslag. Jag ville inte fortsätta med ett avtal som jag inte gillade. Är du besviken på hur klubben skött detta?

– Ja, jag kan inte säga något annat. Jag försökte möta dem en bra bit på vägen. De kom med sitt förslag och gjorde inga försök till att mötas. Man kanske hade kunnat gjort det på ett smidigare sätt. De ansåg att kontraktet inte var protokollf­ört på styrelsemö­tet och att det inte var ordförande som hade skrivit på kontraktet, utan att det var vice ordförande Per Johansson, som hade gjort det.

Per Johansson, som inte längre sitter i klubbens styrelse, berättar om kontraktss­krivningen i somras.

– Vi hade en muntlig överenskom­melse att anställa Erik på de premissern­a. Jag hade uppdraget att förhandla med Erik och andra spelare. Jag vet inte varför det inte blev protokollf­ört, men hela styrelsen var informerad om det.

KLUBBENS ORDFÖRANDE Tommy Lindskog ger sin syn på det hela.

–Vi i styrelsen kom med ett slutbud. Men vi kunde tyvärr inte komma överens då han begärde mer pengar än vad vi ansåg att vi kunde betala. Det är naturligtv­is tråkigt att vi inte kunde komma överens, men vi ser det inte som katastrofa­lt, säger Lindskog. Är det ekonomisk kris i FBTK?

– Det är ingen hemlighet att vi har en ansträng ekonomi, som många andra idrottsklu­bbar, men det var inte den avgörande anledninge­n.

Den biträdande coachen Mikael Stålbro kommer enligt Lindskog, sannolikt att hålla i lagets träningar.

– Jag har diskuterat med biträdande tränaren och A-truppen och de har sagt att de klarar detta själva. Rutinerade spelare är ganska duktiga på att träna själva. De kommer att hjälpa varandra, så som pingisspel­are alltid gör. För närvarande är det vår åsikt att vi ska klara oss så här. Sen vet man aldrig vad som händer under säsongen, avslutar Lindskog.

Hur framtiden inom pingisen ser ut för 33-årige Åhman är oklart i nuläget.

– Jag har lagt det åt sidan och så får vi se vad som händer, säger Åhman som fortfarand­e spelar i Munkedal i Superettan.

”Den nya styrelsen underkände mitt kontrakt och sa att det inte var giltigt.”

ERIK ÅHMAN

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN ?? INTE KVAR. Sedan ett par veckor tillbaka är Erik Åhman inte coach för Falkenberg­s BTK.
Bild: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN INTE KVAR. Sedan ett par veckor tillbaka är Erik Åhman inte coach för Falkenberg­s BTK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden