Hallands Nyheter

Osäker framtid fö

FOTBOLL: MALMÖ, MADRID – ELLER LÄGGA AV

- TT

Zlatan Ibrahimovi­c har varit en självklar del av den internatio­nella toppfotbol­len under hela 2000-talet. Hur länge det fortsätter att vara så är däremot höljt i dunkel.

I natt blev 37-åringen mållös när LA Galaxy tappade 2–0 till 2–3 hemma mot Houston i den nordamerik­anska ligan MLS. En förlust som cementerad­e Galaxys sjundeplat­s i sin division och laget missar slutspel.

RESULTATET ÄR EN missräknin­g både för Ibrahimovi­c – som vunnit 33 titlar (inräknat de fråntagna pokalerna med Juventus) i fem olika länder – och för Galaxy dit stjärnsven­sken värvades i våras.

Ibrahimovi­c svarade inte på några frågor från pressen efter förlusten mot Houston.

Ryktena är nu många om huruvida han kommer avsluta sin framgångsr­ika karriär, eller fortsätta spela över 2019. Anfallaren, som slutade tvåa i MLS skytteliga med 22 mål på 27 matcher, har såväl sagts vara på väg till sviktande storklubba­r som Milan och Real Madrid samt moderklubb­en Malmö FF där det inte blev någon titel innan utlandsfly­tten till Ajax för 17 år sedan.

– Jag har fått ett erbjudande (från MFF). De vill ha hem mig, vill att jag ska avsluta karriären där, sade han i en spelbolags­intervju som Aftonblade­t citerade för en månad sedan och flörtade med Sm-bucklan.

– Jag stänger inga dörrar och det är en trofé jag saknar.

Är det slut nu, Zlatan Ibrahimovi­c? Det är frågan många ställer sig efter att den svenska anfallsstj­ärnan misslyckat­s med att leda Los Angeles Galaxy till Mls-slutspelet.

IBRAHIMOVI­C HAR KONTRAKT med Galaxy även över nästa säsong.

– Jag tillhör Galaxy och är lycklig här. Det är inte intressant att prata om det, sade Ibrahimovi­c till Aftonblade­t.

 ??  ?? Zlatan Ibrahimovi­c i LA Galaxys tröja under 2018. Har han gjort sin sista match i USA – eller fortsätter karriären någon annanstans?
Zlatan Ibrahimovi­c i LA Galaxys tröja under 2018. Har han gjort sin sista match i USA – eller fortsätter karriären någon annanstans?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden