Hallands Nyheter

Polisbil totalt förstörd efter sölig biljakt

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS

En polispatru­ll som skulle hjälpa till att få stopp på en personbil krockade med ett vildsvin på vägen. Poliserna klarade sig oskadda.

”Poliserna klarar sig oskadda men bilen blir totalt demolerad”

Polisen i Falkenberg fick inte stopp på en personbil och fick till slut använda sig av en spikmatta. Dessutom totalkvadd­ades en polisbil efter att ha krockat med ett vildsvin.

Den något underliga händelsen inträffade strax efter klockan två, natten till tisdagen, när en polispatru­ll försökte få stopp på en personbil.

På väg 153 utanför Ullared kör en förare ovanligt långsamt men trots att polisen signalerar flera gånger att bilen ska stanna kör den vidare.

– Patrullen försöker stoppa den här föraren men den fortsätter långsamt och i kontroller­ad hastighet att köra vidare. Samtidigt får vi reda på att det i motsatt riktning pågår en transport av delar till ett vindkraftv­erk och polisen bedömer att det finns risk för en allvarlig olycka. Därför beslutar vakthavand­e befäl att bilen ska stoppas på lämpligast sätt, säger Stefan Gustafsson, presstales­person på polisen region Väst och fortsätter:

– NU INTRÄFFAR däremot det som är ganska makabert och underligt i det hela. Polisbilen som är på väg för att möta den här personbile­n kolliderar på vägen med ett stort vildsvin. Poliserna klarar sig oskadda men bilen blir totalt demolerad. Men de kan ändå lägga ut en spikmatta som den här bilen kör över och får punktering på fyra däck.

Det visar sig sedan att föraren, en man, i personbile­n har tandvärk och dessutom inte har förstått att han ska stanna.

Mannen har dessutom inget körkort och grips därför på plats men körs först till sjukhus. I nuläget finns det inga misstankar om rattfyller­i.

– Han blir misstänkt för brott, bland annat olovlig körning och för att inte ha stannat på polismans tecken. Sedan kan det bli fråga om ytterligar­e brott men det får vi se efter att han har förhörts, säger Stefan Gustafsson.

STEFAN GUSTAFSSON Presstales­person polisen

HUR DET GICK för vildsvinet är oklart men den relativt lugna biljakten slutade ändå i dramatik.

– Vi har en kvaddad polisbil, en personbil med fyra punkterad däck och en förare som fick köras till sjukhus. Men som tur är har vi inga personskad­or. Men den här mannen skulle inte gett sig ut och kört bil i alla fall, det kan vi konstatera.

Transporte­n av vindkraftd­elar kunde fortsätta utan problem.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden