Hallands Nyheter

Ny app ska öka grannars möjlighete­r att samverka

- JENNIFER LAST jl@hallandspo­sten.se

”Vi vill uppnå ett tryggare samhälle. Det är viktigt att försöka driva samhället i den riktning man vill och det är det vi gör nu.” MAGNUS PERSSON, Projektrep­resentant

Appen ”Goda grannar” har tagits fram av Länsförsäk­ringar med syftet att uppnå ett tryggare samhälle. Halland är ett av två län som testar pilotproje­ktet.

Sommaren 2017 samlades Länsförsäk­ringsgrupp­en för att se vad som var aktuellt att utveckla som pilotproje­kt.

Resultatet blev en app som kombinerar en enklare väg till att kommunicer­a med varandra och att samverka mer inom grannområd­et.

– Vi vill uppnå ett tryggare samhälle. Det är viktigt att försöka driva samhället i den riktning man vill och det är det vi gör nu, säger Magnus Persson, projektets representa­nt i Halland.

Utveckling­en av appen färdigstäl­ldes för ett par veckor sedan och nu är testperiod­en i gång för en bostadsrät­tsförening i Halmstad och en villaägarf­örening utanför Falkenberg.

PROJEKTET PÅGÅR TILL februari och totalt är det kring 90 hushåll som ingår.

Enligt Magnus Persson är inte appen en ersättning för den samverkan som redan finns, utan snarare ett komplement.

–Appen handlar om att ge ut informatio­n om sig själv så därför begränsar vi antalet användare till en början. Det finns en risk att folk inte har en smartphone, men även om det finns baksidor så kan resultatet kanske bli bättre än hur det är idag, säger han.

EFTER TESTPERIOD­EN görs en utvärderin­g och därefter går det att se vilka resultat användande­t av appen har gett och om projektet ska fortsätta.

– Vi har en ambition att det ska fortgå, men vi får se vad vi får för återkoppli­ng, säger Magnus Persson.

 ??  ??
 ??  ?? NYA REGLER GÄLLER. Regeringen­s nya bestämmels­er om gångtrafik gäller vägar
NYA REGLER GÄLLER. Regeringen­s nya bestämmels­er om gångtrafik gäller vägar

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden