Hallands Nyheter

Sol och värme till Halland

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS 010-471 50 26 christophe­r.vallerius@hn.se

Efter helgens köldknäpp med minusgrade­r och den första snön kan du andas ut om du inte gillar vintern. Nu väntas det återigen klart och soligt väder i hela länet.

– Nu är vintern slut för den här gången och det blir inget mer av den på ett tag för Halland, säger Ingrid Eronn, meteorolog på Foreca.

Helgen som var bjöd på minusgrade­r, snålblåst och även den första snön, redan i oktober. Och i de norra delarna av landet varnas det nu för snöoväder och flera klass 1varningar har utfärdats.

MEN NÅGOT SNÖKAOS är inte att räkna med för Hallands del.

– Nej, det finns ingen risk att det kommer inom de närmaste tio dygnen vad jag kan se. Ingen risk för varken snö, halka eller frost i Halland. Veckan bjuder på varannan dags väder med moln och skurar ena dagen och klart och soligt väder nästa, säger Ingrid Eronn.

”Nu är vintern slut för den här gången.” INGRID ERONN, meteorolog

TEMPERATUR­EN VÄNTAS LIGGA på mellan åtta till tio grader där onsdagsför­middagen inleds med regn innan det spricker upp till eftermidda­gen.

Torsdagen ser ut att bjuda på ganska mycket sol innan det passerar ett nytt regnområde under fredagen.

– Att det är så varmt som det är nu beror på att vi har ett lågtryck över kontinente­n som skickar mild luft söderifrån in över oss, säger Ingrid Eronn. Men bara för ett par dagar sedan kom det ju snö?

– Ja, men att det förekommer tidiga snöfall redan i oktober är inget ovanligt. Det kan hända med jämna mellanrum men det innebär inte att vintern är på gång för det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden