Hallands Nyheter

Movits tillbaka – och går all in

MUSIK: NU SLÄPPS FÖRSTA DELEN AV DUBBELALBU­MET

-

När de kreativa idéerna aldrig tog slut ville Movits inte begränsa sig – nu släpper de ett dubbelalbu­m. Trots att det har gått tio år sedan första plattan upplever bandet att de hela tiden utvecklas. – Snart kan jag rappa som det låter inne i mitt huvud, säger Johan Rensfeldt.

I en tid när de flesta släpper singlar och ep:s går den norrbottni­ska hiphop/jazz-gruppen Movits mot strömmen. Johan Rensfeldt, Anders Rensfeldt och Joakim Nilsson är tillbaka, och släpper nu den första delen av dubbelalbu­met V.

Trion drivs till stor del av turnéerna – trots det tog Movits en längre paus från liveframtr­ädanden inför det kommande släppet för att ta reda på i vilken riktning de ville gå.

– DET ÄR vår femte platta, konkurrens­en är hårdare än någonsin och vi ville ge det en chans, vad är Movits 2.0? Vi ville inte vara ett trött band som gör sin femte platta, antingen går vi all in eller så gör vi det inte, säger Johan Rensfeldt.

Movits debuterade med Äppelknyck­arjazz 2008, ett album som gav dem en biljett till det amerikansk­a programmet The Colbert report. Tv-framträdan­det öppnade ännu fler dörrar i USA, och resulterad­e i att de toppade Itunes hiphoplist­a.

Men rent musikalisk skiljer sig Movits från andra inom genren med sina swinginflu­enser.

– Kollar man på svensk hiphop

 ??  ?? DAGS FÖR NY PLATTA. Norrbottni­ska gruppen Movits, som består av syskonen Johan och Anders Rensfeldt samt
DAGS FÖR NY PLATTA. Norrbottni­ska gruppen Movits, som består av syskonen Johan och Anders Rensfeldt samt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden