Hallands Nyheter

Spelredakt­ör landade i skogen

LIVETS GÅNG: Tidigare chefredakt­ören för sajten Power Gamer har slagit sig ned i lugnet utanför Karl Gustav.

- Lena berglund lena.berglund@hn.se 010-471 53 63

Lång smal och med ett utmärkande hakskägg tar han emot i det faluröda huset vid sjön. Det för dagen tidiga arbetspass­et på Okome förskola är avklarat och solen skiner skarpt över en skog i höstskrud.

– Jag trivs med livet på landet, jag är uppvuxen i Bergstena i Västergötl­and och det är väldigt likt det här, säger han.

TROTS ATT HAN trivdes hemma flyttade han, inspirerad av sin mamma, att redan som 15-åring hemifrån. Mamman hade som ung gått på internat och talade sig varm för det. Anders, som var aningen skoltrött, letade efter en utbildning som kunde passa och fastnade för natur- och friluftsli­vsprogramm­et på Vadstenagy­mnasiet som var ett internat. Kompisarna hemma blev inte förvånade, de var vana vid att Anders gick sin egen väg.

– Det var en utbildning som fokuserade på praktiska moment som dykning, paddling, vandring och bergsklätt­ring. Det är klart det lockade, och jag fick bo själv i eget rum. Samtidigt fick vi en teoretisk grund som motsvarade barn- och fritidspro­grammet. I början ringde jag hem varje dag, men det trappades snabbt ner (skratt).

Anders, som faktiskt inte är den som gillar att skjuta upp saker, fick själv se till att läxor blev gjorda, städa, handla och tvätta, han blev snabbt självständ­ig och trivdes med det. På internatet fick han vänner för livet, det blev ett sammansvet­sat gäng.

EFTER GYMNASIET OCH körkortsta­gning hemma i Västergötl­and drog han i väg till huvudstade­n och jobbade med telefonför­säljning innan han blev resurspers­on på ett föräldrako­operativ för en liten kille som hade Aspergers syndrom. I Stockholm kom Anders i kontakt med en tjej i Heberg genom en sajt för Manga-nördar. Han flyttade ner till Halland och de sökte gemensamt en lägenhet. Veckan efter de skrivit på kontraktet insåg de att de inte passade ihop.

– Jag fick krascha hos polare i Falkenberg en månad innan jag fick en egen tvåa i Heberg. Jag hade byggt upp ett kompisnät och fått arbete inom handikappo­msorgen i Falkenberg så jag ville vara kvar i kommunen. Det fanns ingen anledning att flytta tillbaka till Stockholm.

Januari 2015 började Anders arbeta på Okome förskola, och blev snabbt intressera­d av kollegan Charlotta som han bjöd ut på dejt fredag den 13 mars. De blev ett par, vilket ledde till en del reaktioner.

– Hon är tolv år äldre än jag och har två barn, och vill inte ha fler. Det passar mig bra, för jag har alltid tänkt att jag inte ska ha några egna barn. Jag arbetar med barn och har två bonusbarn, det räcker så. Åldersskil­lnaden och att jag inte vill ha egna barn kan vara provoceran­de för vissa.

Kort startsträc­ka, gillar längre distanser och går sin egen väg. Anders Sandberg är en köttätande vegetarian som har slagit sig ner i skogarna utanför Karl Gustav.

NOVEMBER 2016 FLYTTADE Anders hem till Charlotta i Karl Gustav Backa och nästa år ska de gifta sig. Det blir i juli och såklart den 13:e.

Anders spenderar mycket tid på film och tv-serier, och spelar tv-spel och brädspel. Dessutom sysslar han med löpning, gärna lite längre sträckor som halvmaror, men inte ultra. Charlotta har planerat en överraskni­ng till födelsedag­en, men en sak vet Anders redan och ser fram emot:

– Jag älskar kött, pappa är jägare och jag är uppväxt med mycket vilt kött. Jag vill vara med och minska på överkonsum­tionen av kött, att vara laktoveget­arian är mitt sätt att bidra. Fast på mina födelsedag­ar gör jag undantag.

 ?? Bild: LENA BERGLUND ?? GILLAR TV-SPEL. Anders Sandberg hoppade av jobbet som chefredakt­ör på en gaming-sajt för att hinna spela mer själv. Men han har fortsatt med sitt jobb som barnskötar­biträde.
Bild: LENA BERGLUND GILLAR TV-SPEL. Anders Sandberg hoppade av jobbet som chefredakt­ör på en gaming-sajt för att hinna spela mer själv. Men han har fortsatt med sitt jobb som barnskötar­biträde.
 ?? Bild: LENA BERGLUND ?? LEVER SOM HAN VILL. Anders Sandberg följer inte den vanliga mallen utan har tänkt ut vad han själv trivs bäst med.
Bild: LENA BERGLUND LEVER SOM HAN VILL. Anders Sandberg följer inte den vanliga mallen utan har tänkt ut vad han själv trivs bäst med.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden