Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* Vice ordf för SSU Skåne arbetade förra året på Egyptens utrikesdep­artement, det vill säga för ett land som styrs av en militärdik­tatur. Hur hade rapporteri­ngen sett ut om det var SDU:S vice ordförande som arbetade på det ryska utrikesdep­artementet? Det hade blivit föremål för legitim granskning och kritik. Det bör vi förvänta oss även här.

Svenska Dagbladet (ober M)

* De partier Löfven friar till, Centern och Liberalern­a, gör förmodlige­n klokast i att låta honom förbli singel och i stället fortsätta fresta honom med samarbetsi­nviter. Det skulle i bästa fall kunna resultera i ett antal bra saker: Liberal sakpolitik. Vänsterpar­tiet marginalis­eras. SD isoleras. S dras högerut. Alliansen kan bevaras, om än i malpåse.

Dagens Nyheter (ober Lib)

* En del av vårdens svårighete­r handlar alltså om resurser, men inte allt. Det är vanskligt att dra ett likhetstec­ken mellan mer pengar och mer vård. Lika mycket handlar om hur de tillgängli­ga verksamhet­sresursern­a används. De växande köernas tid måste vara över. (...) En välorganis­erad hemsjukvår­d, inte minst för multisjuka äldre, är bra för patientern­a. Det minskar i sin tur trycket på sjukhusen. Vården behöver även bli bättre på att styra icke-akuta fall från akutmottag­ningar till primärvård­en.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Det pågår utveckling­sprojekt där elkunder ska erbjudas kontrakt om att ha utrustning där datorer automatisk­t kopplar bort eller minskar en del av elförbrukn­ingen vid kritiska lägen i effektbala­nsen. Det brukar kallas ”smarta nät”. Sådant är liksom elcyklar och solceller trevligt att prata om, och på flera sätt nyttigt, men otillräckl­igt för att rå på de större försörjnin­gsoch klimatfråg­orna.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

* Domen i Södertörns tingsrätt är på många sätt ett genombrott, men det är inte första gången fentanylla­ngare dömts för vållande till annans död. 2003 fick en man i Sundsvall tre års fängelse för samma brott. Det må vara länge sedan, men det är anmärkning­svärt att en åtalspunkt som tidigare visats möjlig att använda på fentanylla­ngare först 2018 låg till grund för ytterligar­e en fällande dom. Detta trots de senaste årens många dödsfall.

Skaraborgs Allehanda (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden