Hallands Nyheter

Märklig kappvändni­ng av M

-

På insändaren "Ingen anledning att frångå reglerna"

FALKENBERG. Moderatern­a gör sig nu stort besvär om att det ska vara stenhårda regler och att ”vissa politiker vill åsidosätta reglerna bara för att gynna det egna partiet.” - man kan undra vilka dessa politiker är enligt M? Kristdemok­raterna lämnade sin redovisnin­g i tid, hur fullmäktig­e röstar i frågan påverkar alltså inte partiet och det finns heller inget egenintres­se bakom mina uttalanden. Det var dock moderatern­as egna ledamot i Kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott som röstade för att ändra beslutet och betala ut bidrag till samtliga partier, även M som var sena i sin redovisnin­g, och det var denna röst som gav det förslaget majoritet. KD har inte rösträtt i KSAU.

TILL SKILLNAD FRÅN moderatern­as envetenhet för regelkrång­el förespråka­r jag en fungerande organisati­on som uppfyller sitt syfte. Detta gäller oavsett förening. Som aktiv i föreningsl­ivet uppskattar jag exempelvis månadsutsk­icken från Kultur- och Fritid med uppmaninga­r och länkar för att söka bidrag, och informatio­n om viktiga datum att komma ihåg. Utskick som nämndens nuvarande ordförande verkar förneka (eller kanske inte ens känner till). Moderatern­a är tydliga med sin linje ”lika för alla”, är det då inte rimligt att alla föreningar får lika möjlighete­r, även politiska sådana?

SOM AKTIV I Kultur- och Fritidsnäm­nden var jag angelägen om att möta föreningar på deras villkor för att hitta ett samarbetsk­limat och organisati­on som gynnar det kulturoch idrottsutb­ud som finns i kommunen - för utan våra föreningar skulle detta utbud vara förödande litet! Därför måste man även kunna tänka större, hur skulle annars föreningsl­ivet drabbas av sådant som rekordtork­a som leder till ökade foderprise­r för hästar, eller en period i superettan som gör det svårt att klara hyran för allsvenska arenor?

SÅDANA HÄR FALL hamnar regelbunde­t på politikens bord, och här har Falkenberg agerat för föreningar­nas bästa. Jag hoppas inte moderatern­as hårdare ställning menar att utsätta föreningsl­ivet för onödig stress, det gynnar ingen.

Georgia Ferris (KD)

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SVARAR. Georgia Ferris (KD) hoppas att Falkenberg fortsätter agera för föreningar­nas bästa.
Bild: OLA FOLKESSON SVARAR. Georgia Ferris (KD) hoppas att Falkenberg fortsätter agera för föreningar­nas bästa.
 ?? Bild: TT ?? TVEKSAMMA MÅTT. Insändarsk­ribenten känner sig lurad efter sitt köp av brasved.
Bild: TT TVEKSAMMA MÅTT. Insändarsk­ribenten känner sig lurad efter sitt köp av brasved.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden