Hallands Nyheter

Så lurade de Gekås flera gånger om

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Här vandrar den så kallade Insiderlig­an ut från Gekås med flera påsar fulla med stöldgods.

På övervaknin­gsfilmerna syns tre personer köra ut med flera kundvagnar fullastade med varor. De har bland annat handlat två högtryckst­vättar, en spikpistol, en skruvdraga­re och ett tigersåg. Kvittot visar en totalsumma på 34 888 kronor.

Problemet är att männen inte betalt en krona. Tillsamman­s med en anställd som sitter i kassan har man lyckats parkera kvittot och därefter vandrat ut från Gekås.

Den grova stölden ska ha varit den sista av flera under juni månad förra året. Med hjälp av två insiders har de lyckats smuggla ut varor för ett betydande belopp, genom kassorna och även flera gånger via personalin­gången. Den 5 juni ska exempelvis en kund ha passerat personalin­gången med tre obetalda robotgräsk­lippare.

MED HJÄLP AV kameraöver­vakning har Gekås upptäckt varor som rulllats ut av de misstänkta personerna, som inte sålts i den aktuella kassan den dagen. Det finns också gott om bildmateri­al som visar flera av männen som till synes obehindrat traskar ut med överfulla kundvagnar, med varor som ska ha varit obetalda.

Det är vad åklagaren och målsägande­n Gekås menar i åtalet där totalt sju män misstänks för grov stöld vid åtta olika tillfällen.

EN AV MÄNNEN har i förhör sagt att de i förväg fått veta vilken kassa de skulle söka upp och därefter lyckats få med sig varorna utan att betala. Men fem av männen nekar till anklagelse­rna, därav de båda före detta anställda. Endast två av männen erkänner brott.

En av männen, som arbetade på Gekås, säger i förhör att det är cheferna på kontoret som tagit bort inslagna varor ur systemet för att sätta dit honom. Han förnekar också att det är han som syns på övervaknin­gsbilderna vid personalin­gången.

NÅGRA AV MÄNNEN säger att de känner varandra, andra avvisar samröre.

– Det är en fråga för tingsrätte­n att bedöma att man i samförstån­d har agerat på det här sättet, sa åklagare Cecilia Bengtsson i samband med åtalet.

Rättegånge­n i Varbergs tingsrätt inleds på måndag och kommer att pågå i totalt sex dagar.

”Med hjälp av två insiders har de lyckats smuggla ut varor för ett betydande belopp”

 ??  ?? Vid åtta olika tillfällen ska den så kallade Insiderlig­an stulit med sig varor för ett betydande belopp från Gekås.
Vid åtta olika tillfällen ska den så kallade Insiderlig­an stulit med sig varor för ett betydande belopp från Gekås.
 ??  ?? ÅTERKOMMAN­DE STÖLDER.
ÅTERKOMMAN­DE STÖLDER.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden