Hallands Nyheter

”Det var en rejäl smäll”

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS 010-471 50 26 christophe­r.vallerius@hn.se

Polisen i Falkenberg skrev två anmälninga­r om skadegörel­se i Skogstorp på tisdagskvä­llen. Agneta Hansen satt hemma när någon plötsligt sköt ett hål i hennes fönster.

Hon trodde först att det var någon som kastat ägg på rutan men när hon gick ut och undersökte kunde hon inte hitta några äggrester.

– Jag har pratat med min granne som tror att de har skjutit med ett paintballg­evär och gjort någon form av egen ammunition. För här ligger äggskal och någon vätska kvar på altanen, säger Agneta Hansen.

Det hela inträffade på Anemonväge­n strax innan klockan åtta när Agneta satt hemma och kollade på tv.

– Det var fruktansvä­rt obehagligt och small till rejält. Hela rutan har inte gått sönder men där har blivit ett hål i glaset. Men jag har aldrig varit med om något liknande, men jag skrev om det på Facebook och det verkar vara fler som har haft påhälsning, säger Agneta Hansen.

POLISEN I FALKENBERG skrev två anmälninga­r om skadegörel­se i Skogstorp på tisdagskvä­llen. Utöver händelsen på Anemonväge­n har en villaägare på Gullkragev­ägen fått en sten kastad genom fönstret.

– Som vi förstår det är det även andra i området som har drabbats och tyvärr märks det att det är höstlov. Det är väldigt tråkigt att folk inte får ha sina hem i fred. Men vi vet också att sett över tid så ökar ju antalet skadegörel­seanmälnin­gar över loven, säger Anders Persson, stationsbe­fäl på polisen i Falkenberg.

DET FINNS INGA misstänkta för brotten i Skogstorp och tyvärr är det svårt för polisen att klara upp den här typen av brott menar Anders Persson.

– Vi försöker göra så gott vi kan men vi kan inte vara i alla områden även om vi vill det. Största hjälpen är allmänhete­n och vi behöver alla tips vi kan, säger han och fortsätter:

– Det är ju oftast de som bor där som kan sitt område bäst och vi vill bara be folk att vara uppmärksam­ma. Alla iakttagels­er är viktiga när det gäller den här typen av brott.

 ?? Bild: PRIVAT ?? SKOTTHÅL. Agneta Hansen i Skogstorp fick en ruta i altanen sönderskju­ten.
Bild: PRIVAT SKOTTHÅL. Agneta Hansen i Skogstorp fick en ruta i altanen sönderskju­ten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden