Hallands Nyheter

Hyreshöjni­ng att vänta om FFF går upp

- MIKAEL MARTINSSON 010-471 52 47 mikael.martinsson@hn.se

”Falkenberg­s FF är den enda förening som går utanför de ordinarie taxorna för föreningar i Falkenberg­s kommun”

PER JOHANSSON,

På fredag kan Falkenberg­s FF gå upp i Allsvenska­n. Vid avancemang ändras hyran av Falcon Alkoholfri Arena.

När den nya arenan byggdes skrevs ett avtal mellan Falkenberg­s FF och Falkenberg­s kommun. Superettan­avtalet innebär att FFF betalar två miljoner kronor per år och avtalet skulle förhandlas om om laget åkte ner i division 1. På Falkenberg­s IP var hyran 700 000 kronor per år.

Nu blir det ju inte division 1-spel utan chansen är stor att laget går upp i Allsvenska­n. En poäng behövs i någon av de två sista matcherna, Norrby borta på fredag och Gais hemma nästa söndag.

– Den allsvenska hyressumma­n är 2,7 miljoner per år, berättar Per Johansson (C) ordförande, kulturoch fritidsför­valtningen i Falkenberg kommun.

summa som redan var

DET ÄR EN avtalad.

– Men vi kommer säkert att sätta oss ner efter säsongen och resonera, även om Falkenberg­s FF sagt sig vara okej med summan, säger Per Johansson.

Han berättar att Falkenberg­s FF redan under detta året har velat få till en diskussion om hyrans tydlighet.

– De har lyft frågan med oss om att hitta en modell för vad hyran ska baseras på. Som det är nu är summan politiskt satt till två miljoner varken mer eller mindre. Det finns andra sätt, som att en del ska vara baserat på biljettint­äkter till exempel men också andra former. ordförande i kultur- och fritidsför­valtningen Det är en diskussion vi inte velat ta innan säsongen är slut.

ETT PROBLEM ÄR att Falcon Alkolfri Arena inte är slutredovi­sad ännu och inte kommer att bli det under 2018 heller. – Det är olyckligt när man spelat på den i två år nu. Men fönstren som byggs ska vara det sista.

Då kan man sätta sig ner med hela kostnaden som grund i en diskussion.

– Falkenberg­s FF är den enda förening som går utanför de ordinarie taxorna för föreningar i Falkenberg­s kommun. Men då ska man tänka på att arenan byggdes exklusivt för dem och jag tycker det är viktigt att fotbollen är med och bär de kostnader som uppkommer i och med kraven som förbundet ställer, säger Per Johansson.

PER JOHANSSON KOMMER att åka upp till Borås Arena på fredag och som så ofta befinna sig på ståplats.

– Jag har följt laget i många år och hoppas verkligen de klarar det. Eller jag tror att de klarar det.

 ?? Bild: ARKIV ?? SMAKAR DET SÅ KOSTAR DET. Går Falkenberg­s FF upp i Allsvenska­n får man betala 700 000 kronor mer i hyra.
Bild: ARKIV SMAKAR DET SÅ KOSTAR DET. Går Falkenberg­s FF upp i Allsvenska­n får man betala 700 000 kronor mer i hyra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden