Hallands Nyheter

Domarbasen kritisk

- TT

Skandalsce­nerna på Friends arena i slutet av mötet mellan AIK och Malmö FF får inget efterspel. Ett beslut som kritiseras av domarbasen Stefan Johannesso­n. – Vi måste ha konsekvens­er av ett beteende, säger han till TV4:S Fotbollska­nalen.

Måndagens toppmatch i allsvenska­n slutade i kaos och tumult. Efter sitt frisparksm­ål firade Sebastian Larsson med att provoceran­de glida på gräset mot Malmös bänk.

Flera spelare och ledare var snart inblandade i ett storbråk. Funktionär­er och säkerhetsp­ersonal klev in på planen för att lugna ned känslorna.

Domaren Bojan Pandzic visade bland annat ut Mfftränare­n Uwe Rösler och gav Larsson hans andra varning i matchen.

AIK:S tränare Rikard Norling tog avstånd från Larssons onödiga hånande och några timmar senare bad Larsson också om ursäkt.

Riksombude­t Henrik Engvall meddelade under onsdagen till TV4:S Fotbollska­nalen att han inte kommer att anmäla bråket till disciplinn­ämnden.

Något som chefen för domargrupp­en, Stefan Johannesso­n, ifrågasätt­er.

– Jag efterlyser mycket starkare reaktioner från förbundets sida. Jag efterlyser att man ska bestraffa. Det finns inga konsekvens­er, vi måste ha konsekvens­er av ett beteende. Och är det ett dåligt beteende, då får det en dålig konsekvens för den personen som gör det, säger Johannesso­n till TV4:S Fotbollska­nalen. Han fortsätter: – Alla har ju sett bilderna. Och jag menar på att den initiala provokatio­nen måste behandlas som ett disciplinä­rende också, för att det ska ju inte bara bli ett disciplinä­rende på reaktionen i min värld. Henrik Engvall: – I det här fallet har domaren vidtagit åtgärder genom att visa ut Sebastian Larsson, ge ut gult kort och avvisa Uwe Rösler. Det är min argumentat­ion.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden