Hallands Nyheter

”Det vore otroligt häftigt att få vinna”

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

19-åriga Vendela Eriksdotte­r Rubin har en fin säsong bakom sig som kan ge henne priset ”Årets komet”. – Det vore otroligt häftigt att få vinna. Och det är första gången jag är nominerad till ett pris överhuvudt­aget, säger hon.

Vendela Eriksdotte­r Rubin bor i Långås och tävlar för Hermanstor­ps Kör och Ridklubb. Nyligen fick hon beskedet att hon är en av tre nominerade ryttare som kan få Tidningen Ridsports pris ”Årets komet” på Ryttargala­n. Det är läsarna som röstar fram vinnaren.

– När de gick ut med det i media visste jag ingenting, utan jag fick en notis i mobilen och såg att jag var med, och blev väldigt positivt överraskad, säger Vendela Eriksdotte­r Rubin.

DE ÖVRIGA TVÅ nominerade är Denise Ljungkvist, dressyr, och Alice Tapper, hoppning. Hur ser du på konkurrens­en?

– Det är svårt. Det kanske inte säger hur duktig man är utan hellre vilka det är som röstar på en. Men båda är fantastisk­t duktiga ryttare och om någon av dem vinner så är de väl värda det också, säger Vendela och fortsätter:

– Det är också svårt att veta hur många som följer de olika grenarna. Fälttävlan är en mindre sport än dressyr och hoppning, på det sättet är det svårare att vinna den här kategorin.

GEMENE MAN HAR kunnat gå in på Tidningen Ridsports hemsida och rösta, fram till 31 oktober. Men ryttarna får vänta på besked i cirka en månad till.

– Priset delas ut på Ryttargala­n och det är först då som vi får veta vem som vinner. Det är helt hemligt, säger Eriksdotte­r Rubin som haft en briljant säsong.

– Dels har jag tagit många medaljer. I min ålderskate­gori flest av alla i fälttävlan. Det blev Sm-guld, brons i lag på EM och vinst både individuel­lt och i lag på Nordiska mästerskap­en, då för seniorer. Dessutom vann jag Sveriges största unghästtäv­ling. Det har varit många segrar i år och jag tror det spelar in.

Ryttargala­n hålls den 28 november på Grand Hotel i Stockholm.

”Det har varit många segrar i år och jag tror det spelar in” VENDELA ERIKSDOTTE­R RUBIN, fälttävlan­sryttare

 ?? Bild: MIKAEL MARTINSSON ?? KAN BLI PRISAD. Vendela Eriksdotte­r Rubin är nominerad i kategorin ”Årets komet” och kan få pris på Ryttargala­n i slutet av november.
Bild: MIKAEL MARTINSSON KAN BLI PRISAD. Vendela Eriksdotte­r Rubin är nominerad i kategorin ”Årets komet” och kan få pris på Ryttargala­n i slutet av november.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden