Hallands Nyheter

Stora lyftet

- LENA BERGLUND lena.berglund@hn.se 010-471 53 63

rehabklini­k; arbetssätt, rutiner,

årsmöte (skratt). Han bodde i Katrinehol­m och jag i Malmö, så vi kompromiss­ade och flyttade ihop i Örebro, som är en fantastisk stad. Din man såg som tränare i FVBK till att det blev tre Smguld innan ni flyttade i Qatar. Vad hände sen?

– Ismo lämnade Qatar lite tidigare än jag. Han trivdes inte i landet, han är superorgan­iserad och gillar ordning och reda. Han är i dag förbundsch­ef för Svenska Volleyboll­förbundet och arbetar på Volleyboll­gymnasiet i Falköping medan jag återvände 2016 till Falkenberg och Strandhäls­an. Första tiden bodde jag i en hyrstuga på Skrea Camping och letade efter hus. Men sedan insåg jag att nej, jag orkar inte sköta ett hus. Vi har köpt en lägenhet och jag och Ismo, som varit gifta i 23 år, är delvis särbo. Men det är rätt bra att få längta lite efter varandra även om jag saknar vardagen ihop. * Ålder: Fyllde 50 år 25 april i år

* Bor: Falkenberg

* Gör: Vd och delägare i Strandhäls­an

* Familj: Maken Ismo och dottern Tanja, 22 år, som bor i Göteborg

* Intressen: God mat och norska fjäll. Volleyboll, förutom att själv varit aktiv spelare som ung har hon varit ungdomsträ­nare i 15 år samt suttit i klubb, distrikt och förbundsst­yrelser. Är nyligen invald i Näringsliv­et Falkenberg. Alldeles nyligen blev du invald i Näringsliv­et Falkenberg. Finns det några speciella frågor du vill driva eller utveckla?

– I Falkenberg har vi ett unik samarbete mellan näringsliv­et och kommunens tjänstemän. Det är ett mycket bra näringsliv­sklimat och jag tänker arbeta för att behålla det. Även vi företagare har ett bra samarbete. Det är viktigt att vi kan få fram attraktiva jobb så att våra ungdomar som lämnar staden kommer tillbaka. Men du har du fullt upp med den nya lokalen i Falkenberg­s högsta hus?

– Ja, det är en stor satsning. Det handlar om 2 000 kvadratmet­er. Vi kommer att ha ett stort gym med bassäng och relaxavdel­ning, men vi kommer även att ha kvar det gymmet vi har i dag.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ??
Bild: OLA FOLKESSON
 ??  ??
 ??  ?? HÄLSAR PÅ BOSSEN. Lotta Peltoarvo blir avtackad under en avskedscer­emoni av Captain Ali, högsta chefen på kliniken samt från en av de tre ledande familjerna i Qatar.
HÄLSAR PÅ BOSSEN. Lotta Peltoarvo blir avtackad under en avskedscer­emoni av Captain Ali, högsta chefen på kliniken samt från en av de tre ledande familjerna i Qatar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden