Hallands Nyheter

Poängkunge­n Kongstad ordnade sjätte raka för Wic

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

För första gången i klubbens historia spelar Stafsinge IF i division två nästa säsong. – Det är obeskrivli­gt, sa Mladen Galambos i det rödsvarta jublet.

KVARNBY STAFSINGE

(1–1)

1 1

Champagnen sprutade, guldhattar­na åkte på och ”Here we go” sjöngs då att det ekade över Bäckagårde­ns idrottspla­ts. Och man kunde nästan tro att returmatch­en spelades på Stafsinge IP då två bussar och ett hundratals supportrar hade tagit sig från Falkenberg och lyfte fram sitt lag.

– Även om vi inte vann serien så känns det som vi gjorde det. Vi kämpade och slet idag, sa målvakten Galambos, som berättade varför laget tar klivet upp i seriesyste­met:

– Jag måste ge mycket beröm till Peter Berta och det jobbet han lägger ned. Sen nummer två till grabbarna som följer planen till punkt och pricka. Vi jobbar för varandra.

OCH TVÅ AV de ”grabbarna” som var högst delaktiga i att avancemang­et säkrades var lagkaptene­n Emil Bengtsson och Jesper Carlsson.

– Vi gör det som krävs. Vi lägger grunden i den första matchen. Sen har vi en backlinje som sopar rent, sa Bengtsson.

Han låg bakom förarbetet till ledningsmå­let som kom i den tolfte minuten. Han kom runt på högerkante­n och slog ett precist inlägg till den notoriske målskytten Jesper Carlsson som satte dit volleyn i höjd med straffpunk­ten.

– Det är en fantastisk pass. Han har passat mig många gånger i år. Jag önskar att jag hade kunnat passa honom mer, sa Carlsson.

En dryg kvart senare kom kvittering­en. Men det blev aldrig någon nerv i matchen. Stafsinge hade bra kontroll på Kvarnby som efter paus kom till några chanser, men då stod Galambos i vägen.

– Vi sa att vi skulle fortsätta att springa. I uppställt spel skapar de inget och det kändes helt okej efter paus även om vi inte hade så mycket boll, sa Bengtsson.

Lagkapten som har spelat i Stafsinge i hela sitt liv ser fram emot nästa säsong.

– Det känns helt otroligt. Det ska bli kul att spela i tvåan.

Och att man skulle fira kvällen med både årsfest för föreningen och med avancemang­et till ”tvåan” var en svårslagen kombinatio­n för Bengtsson och kompani.

– Det är svårt att toppa det. Det kommer att bli den bästa årsfesten någonsin, sa Bengtsson.

– Bara på med dansskorna, så kör vi, flikade målskytten Carlsson in.

TRÄNAREN PETER BERTA har styrt skutan på ett exemplaris­kt sätt. Men som HN tidigare har skrivit var det stora frågetecke­n kring en fortsättni­ng. Dessa kommer sannolikt att rätas ut i nästa vecka.

– Jag vet inte hur det blir. Jag har fått någon dag att bestämma mig. Vi har haft en dialog under hösten och vi får se vad som händer nu avgörs de närmaste dagarna, sa en genomblöt Berta efter den traditione­lla tränardusc­hen. Varför går Stafsinge upp i år?

– Vi hade en bra mix av killar. Vi har några som varit i Stafsinge hela tiden, Danne (Johansson) kom tillbaka och några spelare som var på väg upp. Det handlar inte om att vi ska spela bländande fotboll utan kämpa för varandra. Jesper Carlsson har blommat ut under året och passat perfekt i det sättet vi spelar.

Laget har enligt honom varit bättre än vad många har trott.

– Det var ingen som räknade med att vi skulle gå över första rundan och det var nog lite likadant när vi kom till andra rundan. Men man behöver inte be om ursäkt för avancemang­et.

 ??  ??
 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? SKUMPAJUBE­L. Stor glädje i Stafsinge efter att laget blev klart för division för första gången i klubbens historia.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN SKUMPAJUBE­L. Stor glädje i Stafsinge efter att laget blev klart för division för första gången i klubbens historia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden