Hallands Nyheter

Joakim Persson rasade efter träningen innan Bois ödesmatch

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Mycket står på spel i Varbergs Bois två sista matcher, vilket märktes på en grinig och gnällig sista träning.

Efter träningen samlade Joakim Persson spelarna sittandes i en ring vid mittcirkel­n. Tränaren hade höjt rösten vid flera tillfällen och var inte nöjd med inställnin­gen.

”DET HADE VARIT en sak om vi hade haft elva spelare med tio års erfarenhet från Allsvenska­n och man då tror att man bara kan gå ut och spela ut motståndet. Har ni det? Vad har ni gjort som gör att ni tror att ni inte ska behöva springa och kämpa mer än motståndar­na”, var en av ”salvorna” som riktades mot truppen.

Efter träningen var Joakim Persson fortfarand­e uppe i varv.

– Jag blir förbannad, det är för jävla dålig attityd som killarna visar upp, säger Persson.

På träningen saknades Joakim Lindner vars fot inte håller för spel.

– Läkaren har sagt två veckors vila, men som det känns nu blir det inte ens spel om det blir kval, säger Lindner.

Dessutom fick Jesper Modig gå av träningen i slutskedet efter att ha fått nya problem med sin ljumske.

– Det är nog tveksamt om han spelar, det högg till under träningen, säger Persson.

Det är annars ett på papperet offensivt lag som Varbergs Bois mönstrar i säsongens kanske sista hemmamatch. Både Perparim Beqaj och Izuchukwu Emeh tar plats längst fram.

– Oavsett om man är en offensiv vänster där han kan gå både inåt och längs kanten och nu gäller det att han tar chansen när han får den, säger Joakim Persson som är lättad över att hotet om direkt nedflyttni­ng är borta.

– Vi säger ett stort tack till Degerfors som slog Gefle och tog bort det mörkaste molnet som låg över oss. Med tanke på förutsättn­ingarna inför säsongen har vi nästan redan överpreste­rat.

Bois befinner sig i ett ovisst läge. Det kan vara två matcher kvar av säsongen, men det kan också bli ett kval som startar bara några dagar efter sista omgången.

– Man får leva i lite olika scenarier. Det gäller att inte chansa och offra 2-3 spelare så att vi står utan dem när det blir kval, säger Joakim Persson.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? UPPJAGAD. Joakim Persson var rejält förbannad efter sista träningen inför matchen mot Brage. Liverappor­tering Hallands Nyheter finns på plats på Påskbergsv­allen och liverappor­terar från matchen med start 18.45 på hn.se
Bild: MATHIAS BERGELD UPPJAGAD. Joakim Persson var rejält förbannad efter sista träningen inför matchen mot Brage. Liverappor­tering Hallands Nyheter finns på plats på Påskbergsv­allen och liverappor­terar från matchen med start 18.45 på hn.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden