Hallands Nyheter

Nu startar bygget med truppen 2019

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Flera ordinarie spelare har utgående kontrakt med Falkenberg­s FF. Men klubbens ambition är att de ska vara kvar. – Den processen är redan igång muntligen och vi vill definitivt behålla de spelarna, säger sportchef Håkan Nilsson.

Det handlar om fyra spelare som allt som oftast figurerar i startelvan som sitter på utgående kontrakt; Hampus Nilsson, Tobias Englund, Erik Pärsson och Chisom Egbuchulam.

– Men jag har inte fått negativa signaler utav någon av de spelare som jag pratat med, det borde finnas en god chans att ha dem kvar, säger Håkan Nilsson.

REDAN I SOMRAS nämndes Hampus Nilssons namn i rykten om större klubbar.

– Det är ju bara att se på vad han presterat så förstår man att vi verkligen vill ha honom kvar. Samtidigt är vi också medvetna om att vi inte klarar av att matcha större klubbar om det skulle bli tal om det, säger Nilsson.

Något som är tydligt från Håkan Nilsson är att truppen inte kommer vara lika stor som den har varit i år.

– Truppen kommer bli mindre nästa år oavsett vilken division vi spelar i, säger Nilsson.

UTÖVER DE FYRA ovan nämnda finns det fler med utgående kontrakt som inte spelat lika mycket under säsongen. Zlatan Krizanovic, Enock Kwakwa, Linus Andersson, Hampus Svensson, Johan Lassagård och skadade duon Dominic Chatto och Mahmut Özen sitter alla på kontrakt som går ut efter säsongen.

Betyder truppens minskning att de spelarna kommer lämna?

– Det behöver det inte göra, det kan finnas spelare som kommer lånas ut till exempel. Men truppen kommer vara mindre.

Vilken lagdel är viktigast att förstärka?

– Det är inte svårt att se att vi antalsmäss­igt är tunna i försvaret. Vi har just nu fyra försvarare plus en orutinerad Ludvig Johansson bakom.

Ekonomiskt så handlar det om högre löner i Allsvenska­n, även för de spelare som redan sitter på kontrakt.

– I kontrakten finns det en lön för Superettan och en för Allsvenska­n. Det såg även ut så under de åren som vi låg i Allsvenska­n. Det rör sig om ungefär 15 procents högre lön för de flesta, säger Håkan Nilsson.

2020 träder det nya tv-avtalet i kraft i svensk fotboll och fördubblar tv-intäkterna för de allsvenska föreningar­na. Påverkar det ert truppbygge på något sätt?

– Vi har alltid varit konsekvent­a med att inte spendera extra pengar på höga löner för att få spelare som kanske kan rädda oss kvar i Allsvenska­n och det lär vi inte frångå. Men tanken finns såklart, vi vet att det kommer en extra peng 2020, säger Nilsson och fortsätter:

– Vi tror att vi vet hur vi klarade oss kvar i Allsvenska­n i två år, det gjorde vi genom att ha ett lag som gav allt för varandra både på träning och under match. Precis som i år.

Nilsson berättar att klubben har en lista framtagen på drygt 40 namn, mer eller mindre rimliga, som man tittar på inför nästa säsong.

– Bakom vissa namn står det Allsvenska­n och bakom vissa Superettan och nu vet vi ju vilken serie det blir.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden