Hallands Nyheter

”Jag hoppas att vi kan komma överens om något”

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

Han tog upp laget till Allsvenska­n 2013. Då lämnade han för Kalmar. Det återstår att se om han hänger med FFF upp eller inte.

– Jag hoppas verkligen. Det är ett härligt gäng. Mitt kontrakt går ut, men jag hoppas att vi kan komma överens om något. Det är en härlig klubb. ”Organisati­onen, folket och supportrar­na”, säger Eklund.

Sportchefe­n Håkan Nilsson ser mer än gärna att Eklund fortsätter att styra skutan.

– Jag tror inte han sticker till Kalmar den här gången i alla fall. Vi är mer än förhoppnin­gsfulla att Hasse Eklund tränar Falkenberg 2019, säger Håkan Nilsson.

HASSE EKLUND JÄMFÖR säsongerna som han tagit upp laget.

– Det är klart att första gången var mer överraskan­de. Nu hade folk mer förväntnin­gar. Men det är lika roligt att vi återhämtar oss och tar oss tillbaka. Superettan är en tuff serie.

Han gjorde ett oerhört lyckat byte när Erik Pärsson ersatte John Björkengre­n.

– Det känns jättebra så klart. Erik är en bra forward, han var sugen att komma in och vi fick en bra start på andra halvlek, vilket var skönt.

ATT NORRBY SOM krigar i botten inte gick för fullt efter kvittering­en fick Eklund att höja på ögonbrynen.

– Direkt när de gjorde 2-2, skrek de tillbaka, tillbaka och balans. Man blev lite överraskad att de inte ville ha tre poäng. Jag var inte beredd på att de skulle vara nöjda med en poäng. När deras forward pressade skrek tränaren, säger Eklund och berättar om tankarna kring spelet i backlinjen som genererade spridda burop hos publiken.

– Det blev en tråkig avslutning, det är inte så vi vill att folk ska komma ihåg att Falkenberg passar i sidled, utan att vi gjort mest mål i serien. Jag får be om ursäkt för de sista 10 minuterna, men vi ville inte riskera några kontringar. Det är den bästa oavgjorda poängen vi har tagit, avslutade Eklund.

”Jag får be om ursäkt för de sista 10 minuterna, men vi ville inte riskera några kontringar”

HASSE EKLUND

 ?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER ?? SEGERDUSCH­EN. Hasse Eklund hoppas att han får fortsätta med Falkenberg­s FF även i Allsvenska­n.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER SEGERDUSCH­EN. Hasse Eklund hoppas att han får fortsätta med Falkenberg­s FF även i Allsvenska­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden