Hallands Nyheter

Försvaret låg bakom tajt seger

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Matchen mot Kungälv blev precis så jämn som Hasse Karlsson förutspådd­e. – Det här var jättestark­t och killarna följde planen till punkt och pricka, sa en nöjd tränare.

KUNGÄLV VARBERG

(11–9)

22 25

Inför matchen trodde Hasse Karlsson på en jämn och målsnål historia. Och det gick lite hackigt för HK Varberg i den första halvleken.

– Det var nervöst i början. Vi kom till lägen men David Larsson räddade det mesta, men samtidigt gjorde Viktor (Bergström) en del fina räddningar för oss också, sa Karlsson.

UNDERLÄGET I PAUS åts upp omgående då HK Varberg startade andra halvlek med en man mer och med bollen i handen.

– Vi sa i halvlek att vi skulle ta vara på den chansen direkt och det gjorde vi. Men det var en kamp hela vägen in i mål, sa Karlsson.

Med knappt tre minuter kvar reducerade Kungälv till 22-23 och det blev en nervig avslutning.

– Det var några tekniska fel från båda lagen plus att Viktor räddade ett friläge åt oss. Men vi fick revansch från förra året och att bara släppa 22 mål här uppe är riktigt starkt. HK VARBERG STARTADE, för första gången på väldigt länge, med ett offensivt försvarssp­el enligt modellen 3-2-1.

– Vi använde oss en del av det för något år sedan. Det blir en osäkerhet för motståndar­na nu, de vet inte vad som väntar, sa Karlsson.

En som imponerade under matchen var linjespela­ren Jacob Friberg som stod för fem mål.

– Han stod väldigt bra i sin position och fick en hel del utvisninga­r med sig också. Sen kom Dante (Lindén) in med kvarten kvar och gjorde flera bra saker som hjälpte oss till segern, avslutade Hasse Karlsson.

”Det blir en osäkerhet för motståndar­na nu”

HASSE KARLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden