Hallands Nyheter

Lyckade byten gav Tvååker kvalhäng

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

”Det är många matcher nu som vi har avgjort i 90:e minuten. Vi kämpar tills domaren blåser”

RICHARD CINDRIC

Nytt underläge och en ny vändning. Tvååker har fortfarand­e chansen inför den sista omgången, men man behöver hjälp.

TVÅÅKER TORN

(0–1)

”Blås av skiten då”. Nyligen utvisade Jakob Adolfsson hade knappt hunnit bort från planområde­t innan Tvååker med en man mindre än en gång avgjort sent.

Oliver Nedanovski vann både en och två närkamper innan han tryckte av. Skottet tog på en försvarare och ställde Torns målvakt.

– Jag borde kanske ha passat vid två tillfällen, men jag var väl lite målkåt, sa Nedanovski.

Målet i den 92:a minuten betydde 2-1 och Torn lyckades aldrig skapa någon chans till kvittering.

– Visst, vi har marginaler­na med oss. Men vi förtjänar det, tyckte tränare Mattias Lindström.

PREMISSERN­A VAR GIVNA på förhand. Båda lagen behövde tre poäng för att ha en realistisk chans på kvalplatse­n, oavgjort skulle vara som en förlust.

– Det var vinna eller försvinna som gällde och det här var en bra division ett-match, sa Lindström.

Det var annars Torn som började bäst och ”som vanligt” låg Tvååker under i halvtid.

– Vi började dåligt som fan, vi var inte med och Torn leder rättvist i paus. Men vi har vänt många matcher, jag vet inte hur många gånger vi legat under i halvtid, sa Lindström.

Vändningen startade efter knappa timmen. Tvååker fick frispark några meter in på offensiv planhalva, en frispark som Richard Cindric tog hand om.

– Man försöker alltid hitta en bollbana så att den kan gå in om den går förbi alla. Men tanken var att slå den hårt mot mål för att hitta en skarv, men det blev bättre än så, sa Cindric.

FRISPARKEN BLEV FÖR hög för en skarv, men Torns målvakt tog steget ut och hann inte tillbaka när bollen seglade över honom och in i det bortre krysset.

Efter kvittering­en var det Tvååkers match. Inbytte Tobias Malm kom runt mängder av gånger på kanten, men inläggen var antingen för svaga eller så täckte Tornförsva­rare bort skottförsö­ken.

– Vi satte in Oliver för att få mer tyngd i duellspele­t och Malm för att få mer energi, det visade sig ju vara väldigt lyckat, sa Lindström.

Men när Jakob Adolfsson drog på sig sitt andra gula kort med minuten kvar av ordinarie tid såg det tungt ut.

– Det är svårt att svara på vad det är, men jag tror det är lagmoralen. Det är många matcher nu som vi har avgjort i 90:e minuten. Vi kämpar tills domaren blåser, sa Richard Cindric.

För Oliver Nedanovski var det här den sista matchen på Övrevi innan flytten går tillbaka till Småland. Om det inte blir kval då. Ett perfekt avslut?

– Ja det tycker jag, men jag är lite besviken att man inte får matchens spelare när det är sista matchen, skrattade Nedanovski.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? HJÄLTE. Oliver Nedanovski­s sena mål gör att Tvååker fortsatt har chansen på spel i Superettan.
Bild: ROBERT BOMAN HJÄLTE. Oliver Nedanovski­s sena mål gör att Tvååker fortsatt har chansen på spel i Superettan.
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? AVSTÄNGD I SISTA. Jakob Adolfsson fick syna det röda i kortet i slutet av matchen efter två gula kort.
Bild: ROBERT BOMAN AVSTÄNGD I SISTA. Jakob Adolfsson fick syna det röda i kortet i slutet av matchen efter två gula kort.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden