Hallands Nyheter

”Hon ger en injektion till hela laget”

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Lagledning­en har tjatat på henne sen första omgången. Mot Västerås Rönnby var Therese Arneson tillbaka. Och vilket lyft det blev för Warberg! – Alla spelare gör väldigt bra prestation­er idag, sa hon.

WARBERG IC VÄSTERÅS RÖNBY

(3–0, 2–2, 2–3)

Vi kanske inte ska säga välkommen tillbaka till Superligan Therese Arneson riktigt än. Warbergs speediga anfallare underströk att detta var ett tillfällig­t inhopp.

– Man kan inte kalla det för comeback, men i och med att Jenny (Dahl) blev skadad så sa vi att jag skulle vara med denna match i alla fall, sa Therese Arneson.

HON KLEV IN direkt i förstalina­n bredvid Camilla Halldén och Andrea Envall och lämnade planen med hela fyra assist och många nyttiga aktioner.

– Vi har tränat ihop två träningar, men de flesta spelade jag ju med förra säsongen, så det var inte så svårt att komma in i det.

Warberg ledde med 3-0 efter första perioden. Två assists kom från ”Terre”:

– Men det första det kändes ju som det var Andrea som fixade det.

En som definitivt trivdes var kaptenen Camilla Halldén som gjorde 3-0 i första, 4-0 och 5-1 i andra, samt 7-2 i början av tredje perioden.

– Jag har ju gjort en del poäng i början och det är skönt att det håller i sig. Men vissa gånger blir man ju serverad, sa Halldén som inte kunde låta bli att hylla tröja nummer 12.

– Jag vet att ”Terre” inte vill göra en stor grej av det här, men hon ger en injektion till hela laget. Man ser vad hon kan bidra med på planen och göra oss andra bättre, sa Halldén.

Rönnby hade fysiska, ganska stora spelare, men de hängde inte med i svängarna när Arneson rörde om med sin kvickhet.

– Hon har en förmåga att hitta sina medspelare och lösa upp knutar som vi inte gjort tidigare, sa tränaren Mikael Nilsson.

DET BJÖDS PÅ många godbitar i matchen. Som Sofia Grefténs 2-0 i nättaket, Andrea Envalls 6-2 efter klapp-klapp-spel och Hanna Svenssons två briljanta räddningar när Camilla Halldén satt utvisad med cirka fem minuter kvar.

– Det kan gå fort i innebandy, men det var viktiga räddningar och att vi håller undan där, sa Halldén.

Denna gång fick ju Warberg medvind direkt istället för att behöva jaga.

– Kikar man på tidigare matcher så har vi släppt in mål tidigt. Nu får vi med oss det istället och det lyfter oss. Vi har väntat på det här och visar vi att vi kan. Att resa sig efter sju förluster är starkt, sa Camilla, även om det blev bitvis stirrigt i egen zon i tredje perioden.

JUMBOPLATS­EN LÄMNADE WIC över till Sirius.

– Det blir ju mycket lättare att kunna förbereda oss inför Ö-vikmatchen nu. Vi tar med oss mycket från det vi började med mot Dalen och jag är riktigt stolt över tjejerna, sa Mikael Nilsson.

”Man kan inte kalla det för comeback”

THERESE ARNESON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden